Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Sve što treba da znate o Vaginoplastici – Mr.sci.med dr Miloš Radović – MSBOpšta bolnica

dr milos radovic, vaginoplastika

Sve što treba da znate o Vaginoplastici – Mr.sci.med dr Miloš Radović – MSBOpšta bolnica

Mr. sci. med. dr Miloš Radović, ginekolog, akušer – hirurg u okviru MSB tima, načelnik Dnevne Bolnice, KGA UKCS, (od 2014 god.), ginekolog sa najvećim brojem vaginalnih operacija u Srbiji. U poslednjih 15 god. dr Radović se isključivo bavi estetskim i funkcionalnim ginekološkim intervencijama. Već 2 godine Opšta Bolnica MSB sa dr M. Radovićem ostvaruje fantastične rezultate na
velikom broju uspesno operisanih i zadovoljnih pacijenata u oblasti estetske vaginalne hirurgije. Tu prednjače: vaginoplastika, labioplastika, ekscizija ožiljaka, sužavanje vaginalnog ulaza, perineoplastika i zatezanje prednjeg ili zadnjeg vaginalnog zida.

Vaginoplastika je hit u svetu a u poslednje tri godine je i u Beogradu postala bez premca nejčešće izvodjena estetska ginekološka hirurška procedura.

Šta je vaginoplastika?

Ginekološka hirurška rejuvenacija vagine, poznata i kao vaginalna rejuvenacija ili vaginoplastika, je medicinski postupak koji se izvodi kako bi se obnovila struktura i funkcija vagine. Ovaj postupak se obično izvodi kod žena koje su primetile promene u svojoj vagini nakon trudnoće i porođaja, kao i kod žena koje imaju probleme sa inkontinencijom ili seksualnim zadovoljstvom.

Da li je vaginoplastika efikasna u sužavanju i podmlađivanju vagine?

Ova hirurška procedura ima za cilj da vrati vaginu na njen prethodni oblik i veličinu, pružajući izuzetno uspešne rezultate kada je operacija neophodna.

Šta je hirurška vaginoplastika?

Hirurška vaginoplastika je estetska i funkcionalna procedura koja se koristi za rekonstrukciju i oblikovanje vagine, često nakon porođaja ili zbog drugihrazloga kao što su vaginalna atrofija ili konfiguracija.

Koje su glavne svrhe hirurške vaginoplastike?

Glavne svrhe hirurške vaginoplastike uključuju poboljšanje izgleda i funkcionalnosti vagine, povećanje samopouzdanja, smanjenje nelagodnosti i poboljšanje seksualnog zadovoljstva.

Ko su dobri kandidati za hiruršku vaginoplastiku?

Dobri kandidati za hiruršku vaginoplastiku su žene koje imaju probleme sa vaginalnim opuštanjem, prethodnim porođajima, spuštanjem uterusa, ili drugim stanjima kao što su vaginalna atrofija, ožiljci ili genetski narušena konfiguracija vagine.

Kako se izvodi hirurška vaginoplastika?

Hirurška vaginoplastika se obično izvodi pod opštom anestezijom. Hirurg oblikuje i rekonstruiše vaginu, uklanjajući višak tkiva i jačajući mišiće.

 

Koliko dugo traje proces oporavka nakon hirurške vaginoplastike?

Oporavak nakon hirurške vaginoplastike može trajati nekoliko nedelja. Pacijenti se obično moraju suzdržati od seksualne aktivnosti i napornih aktivnosti tokom tog perioda.

Koje su najčešće izvodjene vrste ginekoloških estetskih operacija?

Neke od uobičajenih tipova vaginalnih estetskih operacija su:

1. Vaginoplastika: Rekonstruktivna hirurška intervencija koja se fokusira na sužavanje i zatezanje vaginalnog kanala radi vraćanja tonusa i elastičnosti tkiva.

2. Labiaplastika: Estetska procedura koja se obavlja radi korekcije ili redukcije veličine malih polnih usana (labia minora).

3. Hymenoplastika: Hirurški zahvat koji se vrši radi obnove himena, tankog tkiva koje može biti povezano sa devičanstvom.

4. Monsplastika: Operacija koja se izvodi radi smanjenja masnog tkiva u području monts pubis radi postizanja estetskog izgleda.

5. Perineoplastika: Rekonstruktivna procedura koja obuhvata jačanje mišića i tkiva perineuma, dela između vagine i anusa, kako bi se poboljšala funkcija i izgled tog područja.

6. Uklanjanje ožiljaka od prethodnih porodjaja (ili povreda). Rascepi grlića, vagine, perineuma, levatora ili sfinktera i loše zarasle epiziotomije.

7. Clitoral hood reduction surgery.

8. Remodelovanje velikih polnih usana.

9. Hirurško rešavanje sindroma zjapećeg introitusa (vaginalnog ulaza).

Ove operacije se obavljaju radi poboljšanja estetskog izgleda i funkcionalnosti intimne regije i mogu se individualno prilagoditi potrebama i željama pacijentkinja. Pri odabiru odgovarajuće procedure, važno je konsultovati se sa stručnim vaginalnim hirurgom koji će pružiti detaljne informacije o svakoj operaciji i proceniti najbolji pristup za svakog pacijenta.

 

Sa hirurškog stanovišta vaginoplastika je?

Hirurška rejuvenacija vagine predstavlja klasičan hirurški tretman u toku kojeg se zatežu opušteni i prednji i zadnji vaginalni zid. Zatezanjem i skraćivanjem vaginalnih zidova značajno se smanjuju obim i širina same vagine.

Često se udružuje i sa hirurškim sužavanjem vaginalnog ulaza (introitusa) i podizanjem i zatezanjem vaginalnih mišića u dubini pelvičnog dna.

Sa stanovišta pacijenta, šta predstavlja vaginoplastika?

Povratak samopouzdanja, zadovoljstva i poboljšan kvalitet života i partnerskih odnosa.

Kako dolazi do opuštanja vaginalnih zidova?

Kod većine žena u zrelom dobu, kao posledica rađanja, genetike ili povreda, dolazi do pojave spada ili opuštanja vaginalnih zidova i širenja same vagine. Tu trpe i bliski karlični organi koji su bukvalno naslonjeni na prednji i zadnji zid vagine -(mokraćna bešika, materica, debelo crevo).

Narušava li se tako i opšti kvalitet života?

Kvalitet života kod velikog broja žena tada može biti značajno narušen.

Hirurška vaginoplastika, ima li alternativu?

Ovaj problem se uz hiruršku vaginoplastiku može rešiti i vaginalnim laserom, bez rezova na stomaku i na taj način povratiti narušena funkcija karličnih organa, opuštenih vaginalnih zidova, kvalitet seksualnog života, zadovoljstvo partnera ali i estetika.

Naš tim, sa ponosom predstavljen kroz stručnost doktora Radovića i MSB klinike, posvećen je vašem blagostanju i potrebama. Važno je da svaka pacijentkinja oseća podršku i razumevanje tokom celog procesa. Ne oklevajte da postavite sva pitanja – vaše poverenje i udobnost su naš prioritet. Sa našom pažljivom negom i podrškom, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama. Vaše zdravlje i zadovoljstvo su naš prioritet, i uz našu posvećenost, postaraćemo se da vaše iskustvo bude pozitivno i da ostvarite željene rezultate.