Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Amalgamske plombe

Amalgamske plombe

Amalgamske Plombe

Amalgamske plombe

Amalgamske plombe su materijali kojima se nadoknadjuje izgubljeni deo zuba koji je nastao usled karijesa ili frakture zuba. Ove plombe su napravljene od skupa metala a znaci da ih treba zameniti su:

  • pojave pukotina
  • pojave karijesa
  • odlamanje delova plombe

Plombe od amalgama se odlikuju velikom čvrstoćom i izdržljivošću, imaju nizak stepen trošenja, kraće je vreme postavke ovih plombi i imaju znatno nižu cenu. Ali ove plombe imaju i svoje mane od kojih je najveća estetska mana jer odudaraju od boje zuba, vremenom korodiraju i sadrže u sebi živu.

 

Da li treba da uklonim amalgamske plombe?

Ako su vaše metalne ispune istrošene, napukle ili ako ispod metalne ispune postoji ozbiljno propadanje, onda ih svakako treba ukloniti. Ako su vaše stare plombe u redu, ali želite da izbegnete efekte žive na vaše zdravlje, trebalo bi da uklonite živinu plombu. Najbolji i najpopularniji tipovi ispuna su kompozitne i porcelanske plombe. Obe ove opcije nude svoje prednosti za pacijente sa karijesom.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Zamena i postavljanje plombi – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd