Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Radikalna prostatectomia

Radikalna prostatectomia

Radikalna Prostatektomija

Karcinom prostate – Radikalna prostatektomija

Radikalna prostatektomija se primenjuje kod kasnijih stadijuma razvoja karcinoma prostate kojom se uklanja prostata sa kapsulom koja je okružuje, semene kesice, okolne limfne žlezde i deo uretre.

Radikalna prostatektomija omogućava uklanjanje kanceroznih ćelija iz svih okolnih tkiva koje ova bolest obično zahvata. Iako je ova intervencija izuzetno važna za preživljavanje kod uznapredovalih stadijuma bolesti, ima i svoju lošu stranu. To su komplikacije koje se ponekad dešavaju nakon operacije u vidu problema sa zadržavanjem mokraće, suženje uretre ili bešike. Ovi problemi su uglavnom prolazni ali mogu da traju više meseci.

Obavlja se u opštoj anesteziji i može da traje i po nekoliko sati.

 

Oporavak

Pacijenti u prvim danima nakon operacije imaju postavljen urinarni kateter dok se ne uspostavi normalno mokrenje. Oporavak od laparoskopske operacije traje oko nedelju dana, dok kod ostalih operacija, u zavisnosti od opšteg stanja pacijenta, može da potraje i nekoliko nedelja. Pacijenti dobijaju antibiotike radi sprečavanja infekcije i lekove protiv bolova u danima nakon operacije.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Radikalna prostatektomija cena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd