Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Lekarski pregled za upravljanje čamcem

Lekarski pregled za upravljanje čamcem

Lekarski pregled za upravljanje čamcem

Lekarski pregled za upravljanje čamcem je poseban pregled koji se sprovodi u cilju utvrđivanja zdravstvene sposobnosti osobe za upravljanje motornim čamcem i drugim plovnim objektima. Ovaj pregled je propisan Zakonom o bezbednosti na vodama Republike Srbije i obavezan je za sve osobe koje žele da steknu dozvolu za upravljanje čamcem.

Pregled se sastoji od sledećih segmenata:

  • Laboratorijske analize – KKS, Se, glikemija, urin
  • EKG, merenje krvnog pritiska, telesna visina, tezina, Index telesne mase
  • Audiometrija
  • Pregled specijaliste oftalmologa
  • Pregled specijaliste neuropsihijatra
  • Pregled psihologa
  • Pregled specijaliste medicine rada

Zašto je lekarski pregled za upravljanje čamcem potreban

Lekarski pregled je potreban kako bi se utvrdilo da li osoba koja želi da upravlja čamcem ima odgovarajuće zdravstveno stanje za to. Neka stanja, kao što su kardiovaskularne bolesti, poremećaji vida, epilepsija ili druge bolesti, mogu predstavljati rizik za bezbednost upravljanja čamcem.

Kome je pregled namenjen

Ovaj pregled je namenjen svim osobama koje žele da steknu dozvolu za upravljanje čamcem. To uključuje i osobe koje su već posedovale dozvolu, ali su je izgubile iz bilo kog razloga.

Kako pripremiti se za pregled

Pregled ne zahteva posebnu pripremu. Međutim, pre pregleda je poželjno da se pacijent odmori i da se suzdrži od konzumiranja alkoholnih pića i lekova koji mogu uticati na rezultate pregleda.

Rezultati pregleda

Rezultati pregleda se izdaju u vidu lekarskog uverenja koje važi 5 godina. Ukoliko lekar utvrdi da osoba ne ispunjava zdravstvene uslove za upravljanje čamcem, izdaće mišljenje o tome da li je moguće da osoba stekne dozvolu za upravljanje čamcem pod određenim uslovima.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Martina Markovic