Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 666

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Plastična i rekonstruktivna hirurgija

Pojam plastične i rekonstruktivne hirurgije

Plastična hirurgija

Estetska hirurgija se bavi korekcijom estetskih nedostataka i ulepšavanjem ljudskog tela.

Sve veća popularnost plastične i estetske hirurgije nije slučajna. Ulepšavanje tela i postizanje željenog izgleda može znatno da utiče na kvalitet života i na samopouzdanje. Starenje kao prirodan proces je nezaustavljivo, ali uz pomoć estetske hirurgije možemo znatno otkloniti njene prve znakove. Ukoliko estetsku operaciju vrši vrhunski stručnjak iz te oblasti, pacijentima se može povratiti mladalački izgled koji bi osobu podmladio u nekim slučajevima i preko deset godina.

Želja za podmlađivanjem datira još iz davnina, pa je i prva estetska operacija urađena čak pre više od sto godina.

Estetski hirurg ima odgovoran zadatak, a to je da u dogovoru sa pacijentom utvrdi njegove tačne želje, kao i da mu pruži odgovarajuće savete kako bi željeni izgled bio usklađen i prirodan.

Danas se koristi različita plastična i rekonstruktivna hirurgija kao što su: lifting lica, zatezanje stomaka (abdominoplastika), korekcija i podmlađivanje kapaka, operacija ušiju, estetska operacija i korekcija nosa (rinoplastika), povećanje dojki, podizanje i smanjenje dojki, ginekomastija, liposukcija, fileri, hemijski pilinzi, mikrodermoabrazija, hemijski pilinzi itd.

Estetska hirurgija zahteva kreativnost i ogromnu preciznost, a sve to može da postigne samo najbolji estetski hirurg. Svaka klinika za estetsku hirurgiju treba da poseduje vrhunski i najbolji tim estetskih hirurga, što klinika za estetsku hirurgiju – Medicinski Sistem Beograd poseduje.

 

Rekonstruktivna hirurgija

Rekonstruktivna hirurgija se bavi rekonstrukcijom različitih defekata na telu, tumorima kože (bazocelularnim karcinomima), mladežima, melanomima, tumorima podkože (ateromima i lipomima), tumorima glave i vrata, kongenitalnim anomalijama itd.

Osnovna misija rekonstruktivne hirurgije jeste da učini da se pacijenti osećaju bolje i da im se povrati samopouzdanje, a to sve znatno utiče na povećanje kvaliteta života. Uklanjanjem svih fizičkih anomalija itekako direktno utiče i na rešavanje psihičke nesigurnosti koju je, na žalost, osoba možda nosila godinama ili čak od rođenja.

Plastična rekonstruktivna hirurgija koristi razne metode u saniranju postojećih defekata na telu, ali se uglavnom zahvati baziraju na uklanjanju i zameni oštećenog tkiva. Glavni cilj dobro urađene plastične operacije jeste da sanacija ostane u što većoj meri nevidljiva odnosno neprimetna običnom oku. Ponekad, ukoliko je anomalija na kojoj se radi velikih razmera, potrebno je izvršiti i nekoliko plastičnih operacija radi njenog otklanjanja (izmene). Vrlo često se kod ovakvih zahvata koriste kombinovane metode koje obuhvataju zamene hrskavica, tkiva, kože i na kraju uklanjanje ožiljaka. Sve ovo može da postigne samo najbolji plastični hirurg. Svaka klinika za plastičnu hirurgiju treba da poseduje vrhunski i najbolji tim plastičnih hirurga, što klinika za plastičnu hirurgiju – Medicinski Sistem Beograd poseduje.

Rekonstruktivna hirurgija mora da se izvodi od strane vrhunskog stručnjaka kako bi se postigli vrhunski rezultati.

Naš tim veoma uspešno izvodi ogroman i različit spektar operacija iz domena kako rekonstruktivne tako i estetske hirurgije u Beogradu.