Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Transplantacija kose

Transplantacija kose

Transplantacija Kose

Transplantacija kose

Transplantacija kose se preporučuje kada folikul dlake nestane. Usled različitih faktora, kako genetskih tako i starenjem, veliki broj žena, a posebno muškaraca tokom određene životne dobi susreće se sa problemom gubitka kose.

Transplantacija kose spada pod zahvat estetske hirurgije uz pomoć kog se pacijentima vraća dlaka na predelu glave, obrva i trepavica.

Potpuni ili delimični gubitak kose može znatno da utiče na samopouzdanje i da osobi naruši kvalitet života.

Kandidati za transplantaciju kose

Kandidati za transplantaciju kose su muškarci i žene koji pate od nedostatka kose, odnosno dlaka u predelu obrva, trepavica ili mesta na kojim imaju ožiljke.

 

Operativna tehnika

Operacija transplantacije kose se radi u lokalnoj anesteziji uz blagu sedaciju. Ova intervencija traje više sati, s tim što se pacijent za jedno vreme operacije vraća u svoju sobu. Transplantati sa dlakama se uzimaju sa mesta gde ima kose (najčešće potiljačno). Zatim se odvajaju koreni dlačica formirajući mini i mikrograftove koji se ubadaju na mesta gde nema kose.

 

Postoperativni tretman

Nakon jednog dana skida se zavoj i pacijent počinje da pere kosu. Konci sa donorne regije se skidaju za deset dana.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Transplantacija kose – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd