Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Litoklast – razbijanje kamena u bešici

Litoklast – razbijanje kamena u bešici

Razbijanje Kamena u Bešici

Razbijanje kamena u mokraćnoj bešici

Razbijanje kamena – Litoklast. Razlog nastajanja kamena u mokraćnoj bešici je zadržavanje urina i neefikasno pražnjenje bešike što je posledica suženjem uretre, uvećanom prostatom ili neurogenom disfunkcijom bešike.
Takođe, kamen u bešici može da uzorkuje suženje anastomoze nakon radikalne prostatektomije kod lečenja raka prostate.

 

Uklanjanje kamena u bešici

Kamen u bešici se uklanja najčešće endoskopski, ova intervencija je bezbolna i bez hirurškog reza. Nakon endoskopije pacijent već nakon par sati ili jednog dana odlazi kući. Nakon intervencije potrebno je da se uzorak pošalje na analizu kako bi se precizno utvrdilo šta je tačan uzorak nastanak, a samim tim da se spreči ponovno nastajanje.

 

Kamen u bešici

Kamenje u bešici se obično formira kada ne možete potpuno isprazniti bešiku od urina. Čest razlog za ovo kod muškaraca je povećanje prostate koja blokira protok urina. Ako urin dugo stoji u mokraćnoj bešici, hemikalije u urinu formiraju kristale, koji se stvrdnu u kamenje u bešici.

 

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena za razbijanje kamena u bešici

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd