Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Endokrina hirurgija

Štitna Žlezda

Endokrina hirurgija – štitna žlezda

Endokrina hirurgija – štitna žlezda pregled,biopsija ili operacija u okviru naše opšte bolnice Medicinski Sistem Beograd.

Ukoliko bolujete od dijabetesa, neplodnosti, poremećaja rada štitašte (štitne) žlezde, osteoporoze, gojaznosti, policističnih jajnika, koji predstavljaju neke od ozbiljnih metaboličkih poremećaja rada endokrinog sistema neophodno je da posetite lekara specijalistu endokrinologije.
Kod težih stanja i bolesti endokrinog sistema kod kojih je potrebno izvršti hirurške intervencije, pored endokrinologa, uključuju se i endokrini hirurzi naše Poliklinike Medicinski Sistem Beograd.

Naš stručan tim lekara odeljenja za endokrinu hirurgiju:

U našoj opštoj bolnici možete obaviti:

  • Biopsiju štitne žlezde,
  • Operaciju šitine žlezde,
  • Operacija štitaste žlezde sa disekcijom vrata.

Endokrina hirurgija – štitna žlezda – biopsija (punkcija)

Biopsija se radi ambulantno, lekar koristi ultrazvuk koji omogućava tačnu lokalizaciju čvora koji se punktira. Tako se povećava preciznost uboda, posebno u malim nodusima koji se ne mogu opipati.
Uzimanje uzorka se vrši veoma tankom iglom, a tkivo se zatim šalje u laboratoriju na analize. Za laboratorijsku dijagnostiku potrebno je od nekoliko dana do dve nedelje. Rezultati mogu pokazati da je promena benigne, suspektno maligne ili maligne prirode.

Operacija štitne žlezde

Sva tiroidna oboljenja koja mogu da se leče hirurški, dele se u nekoliko grupa:

  • Urođene malformacije,
  • Poremećaji funkcije (hipotireoze, hipertireoze),
  • Zapaljenska oboljenja ili strume,
  • Tumori štitaste žlezde.

 

Ukoliko vam je potrebna neka od ovih intervencija zakažite konsultacije sa našim stručnim timom kako biste dobili najbolju negu i osigurali brz oporavak.

 

Pogledajte naš CENOVNIK