Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Laparoskopska operacija cisti i tumora bubrega

Laparoskopska operacija cisti i tumora bubrega

Laparoskopska Operacija Bubrega

Laparoskopske operacije bubrega

Laparoskopska operacija bubrega omogućava da se pacijenti normalno kreću već nekoliko dana nakon operacije, a vraćanje sportskim aktivnostima u većini slučajeva moguće je nakon dve do tri nedelje. Najčešće je u slučajvima gde nije potrebno da se vadi ceo ili deo bubrega. Intervencija se izvodi u opštoj anesteziji.

Izvodi se kod pacijenata sa većim jednostavnim cistama bubrega, a takođe u slučaju takozvanih komplikovanih cista, sa debljim zidom i/ili sa septumima.

 

Rizici operacije

Rizici laparoskopske fenestracije bubrežne ciste su veoma retke. Obično je to jače krvarenje koje retko iziskuje transfuziju. Moguće su još opšte komplikacije laparoskopske hirurgije, kao što su povrede intraabdominalnih organa, velikih krvnih sudova i dijafragme, a do kojih dolazi u manje od 1% operisanih pacijenata.

 

Laparoskopska operacija tumora na bubregu

Laparoskopska radikalna nefrektomija je operativno odstranjivanje bubrega sa okolnim masnim tkivom. U zavisnosti od veličine tumora, prethodnih operacija u trbuhu i još nekih kriterijuma, od slučaja  do slučaja odabere se transperitonealni ili ekstraperitonealni pristup.

 

Kad se izvodi?

Laparoskopska radikalna nefrektomija se izvodi u operativnom lečenju većih tumora bubrega. Treba napomenuti da sama veličina tumora nije jedini kriterijum za odluku, da li treba da se uradi radikalno vađenje bubrega u celosti ili će biti moguće uklanjanje samo dela bubrega sa tumorom (parcijalna nefrektomija).

 

Koji su mogući rizici?

Komplikacije laparoskopske radikalne nefrektomije su retke. Obično je to jače krvarenje koje retko iziskuje transfuziju. Kod primene transperitonealnog pristupa moguće su još i opšte komplikacije laparoskopske hirurgije, kao što su povrede intraabdominalnih organa, a do kojih dolazi u manje od 1% operisanih pacijenata. Verovatnoća prelaska na klasičnu operaciju (konverzija) u slučaju laparoskopske radikalne nefrektomije manja je od 3%.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena laparoskopske operacije cisti i tumora bubrega

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd