Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk

Ultrazvuk Beograd MSB Bolnica

Ultrazvuk

Ultrazvuk predstavlja bezbednu i efikasnu dijagnostičku metodu. Pregledi su najčešće bezbolni i nije potrebna posebna priprema. U zavisnosti od regije snimanja pregled može da traje od 10 do 30 minuta. Ukoliko se ultrazvučni pregled radi transrektalno ili transvaginalno onda će biti potrebna posebna priprema na koju će Vas uputiti lekar.

 

Ultrazvučni pregledi

U okviru odeljenja ultrazvučne dijagnostike opšte bolnice Medicinski Sistem Beograd možete obaviti sledeće ultrazvučne preglede:
Ultrazvuk abdomena – za ovaj pregled ultrazvukom je potrebna priprema u vidu izmenje ishrane i suzdržavanja od hrane i pića 8 sati pre pregleda. Ultrazvuk abdomena predstavlja pregled organa koji se nalaze u trbuhu, želuca, žučne kese, bubrega, jetre, pankreasa.

Ultrazvučni pregled srca – predstavlja dijagnostičku metodu koja se primenjuje kod procene kardioloških oboljenja. Najčešće se radi kod povišenog šećera, visokog krvnog pritiska ili povećane masnoće, stezanja i bola u grudima ili nakon infarkta srca.

Ultrazvuk vrata i štitaste žlezde – radi se kod otežanog gutanja ili oticanja vrata. Ovaj pregled daje uvid u širinu i debljinu štitne žlezde ili eventualno postojanje čvorova. U zavisnosti od rezultata pacijent se posle ultrazvuka štitne žlezde može uputiti na punkciju radi daljeg dijagnostikovanja.

Ginekološki ultrazvuk – precizno prikazuje organe male karlice, matericu, jajnike i jajovode. Može da se uradi transabdominalno kada se ultrazvučni aparat prislanja na donji deo stomaka ili transvaginalno odnosno vaginalnim putem. Kod transabdominalnog ultrazvuka potrebno je doći pune bešike a kod transvaginalnog je potrebno da ne unostie tečnosti 5 sati pre ultrazvuka.

Ultrazvučni pregled dojke – preporučuje se kao preventivni pregled jednom godišnje i predstavlja pregled dojki i pazušnih jama. Pre pregleda se savetuje da se ne koristi dezodorans.

Ultrazvučni pregled prostate – može biti urađen na dva načina, transabdominalno i transrektalno. Gleda se struktura tkiva prostate i njena veličina. Pregled nije bolan ali može biti neprijatan.

Kolor dopler krvnih sudova – otkriva promene u protoku kvi kroz krvne sudove pri čemu se mogu otkriti suženja krvnih sudova, začepljenja ili proširenja krvnih sudova.

 

Pogledajte naš CENOVNIK