Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk zglobova i mekanih tkiva

Ultrazvuk zglobova i mekanih tkiva

Ultrazvuk Zglobova i Mekih Tkiva

Ultrazvuk zglobova i mekih tkiva

Ultrazvuk zglobova predstavlja dijagnostičku metodu koja se koristi za otkrivanje upale ili tečnosti u zglobu, otkrivanje ranih promena na zglobovima ili za otkrivanje različitih reumatskih bolesti. Uz zglob pregledaju se i ostali delovi zgloba, tetive, meniskus i zglobna hrskavica.
Ultrazvuk mekih tkiva predstavlja pregled mišića i tetiva radi dijagnostikovanja oštećenja, pojave ciste ili tumora mekih tkiva.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju. Ova neinvazivna metoda koristi ultrazvučne talase visokih frekvencija za dobijanje slike organa i često se preporučuje kao preventiva.

 

Priprema za pregled i rizici

Ultrazvuk je potpuno bezopasna procedura za koju nije potrebna posebna priprema. U zavisnosti od toga koji deo tela pregledate lekar će Vam tražiti da sednete ili da legnete. Na mesto pregleda nanosi gel i prislanja sonda pomoću koje se radi pregled.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk zglobova i mekih tkiva – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd