Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk Dojki

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk dojki se preporučuje svim ženama jednom godišnje kao preventivni pregled, tokom kog se mogu uočiti promene u tkivu dojke, takodje posmatra se njena veličina, konzistencija i zaključuje se o potrebi za dodatnim pregledima, najčešće mamografija.

Pregled se radi tako što pacijent legne na leđa, lekar nanosi gel na sondu i pregledaju se sve regije dojke i potpazušnih jama. Pregled mora biti pažljivo odrađen od jako stručnog doktora koji će moći da napravi razliku izmedju benignih od malignih promena čije je rano otkrivanje prioritet.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju. Ova neinvazivna metoda koristi ultrazvučne talase visokih frekvencija za dobijanje slike organa i često se preporučuje kao preventiva.

 

Priprema za pregled i rizici

Za ovaj pregled nije potrebna nikakva poslebna potreba. Preporučuje se da se radi 7. do 10. dana menstrualnog ciklusa. Takodje pre pregleda nije preporučljivo da koristite dezodorans. Ovaj pregled je potpuno bezbolan i neinvazivan bez rizika po pacijenta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk dojki cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Čolić

Specijalista radiologije

Dr Nikola Colic Specijalista Radiologije

Dr Miloš Gašić

Specijalista ginekologije

Dr Kata Dabić Stanković

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Dr Jasenka Grebenarović

Specijalista ginekologije

msbeograd