Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

TUR bešike

TUR bešike

TUR Bešike

TUR bešike – Endoskopska operacija tumora bešike

TUR bešike je hirurški postupak koji se koristi prilikom uklanjanja tumora mokraćne bešike. Tokom ove intervnecije uzima se tkivo koje se dalje šalje na patohistološku analizu, a ova analiza nam dalje daje informacije da li je u pitanju tumor i ako jeste kog je tipa i stepena agresivnosti.

Nakon dobijenih patohistoliških analiza znamo da li je tumor površni ili infiltrativni, pristup lečenja je različit. Ukoliko je tumor bešike površni potrebno je da se obavljaju redovne kontrole cistoskopije, a često je potrebno uvesti i imunoterapiju. Kod površnih tumora značajnu ulog čine kontrole jer se radi o recidivnom tumoru.

 

Operacija TUR bešike se izvodi

TUR bešike se izvodi sa instrumentom resektoskop koji se uvodi u bešiku kroz uretru bez rezova.

Posle završene intervencije postavlja se kateter u uretru kako bi se vršila kontinuirano ispiranje mokraćne bešike. Kada se urin izbistri zaustavi se ispiranje i  tada se obično može odstraniti urinarni kateter.

Endoskopska operacija tumora bešike se izvodi u opštoj i spinalnoj anasteziji.

 

Neželjeni efekti nakon operacije

Neželjeni efekti su najčešće povezani sa postavljenim kateterom koji ima ulogu konstantnog ispiranja mokraćne bešike. Pacijentu se javljaju osećaj mokrenja, peckanje i blagi bol. Odmah nakon operacije mogu se javiti krvarenje i blaži bol, pogotovo ako se urinarni kateter začepi.
Navedeni neželjeni efekti se uspešno leče.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena TUR bešike

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd