Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Ginekološka hirurgija

GINEKOLOŠKA HIRURGIJA – GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE I OPERACIJE

Ginekološka hirurgija Medicinskog Sistema Beograd ima tim koji sa velikim uspehom sprovodi operativne zahvate iz oblasti ginekološke hirurgije, a svojim pacijentima pruža sigurnost i mogućnost da na najbezbolniji način urade neophodne intervencije okruženi znanjem, brigom i negom stručnog tima.

U slučajevima kada se ginekološkim pregledom, ultrazvukom ili rendgenom ne može dovoljno sagledati unutrašnjost materice i karlice, primenjuju se ginekološki zahvati.

U opštoj bolnici – Medicinski Sistem Beograd – vrše se najsavremeniji vidovi hirurških intervencija u ginekologiji:


Ginekološka hirurgija – operacije endometrioze

Endometrioza je prisustvo sluznice materice van materice (najčešće na jajniku, ali može biti bilo gde u trbuhu). Vrsta operacije zavisi od lokalizacije i raširenosti endometrioze.

Oporavak nakon ovih ginekoloških operacija uglavnom zavisi od vrste operacije (laparoskopska, vaginalna ili otvorena hirurgija), a najduži boravak u bolnici je do 7 dana. Posle laparoskopskih operacija 1 do 3 dana, a posle vaginalnih oko 1 do 5 dana.

Ginekološka hirurgija – lasersko uklanjanje kondiloma

Proceduru obavlja naš lekar specijalista. Nakon pregleda lekar Vam saopštava status i informiše Vas o anesteziji, mogućoj intervenciji, eventualnim komplikacijama i postoperativnom lečenju kod kuće.
Bradavice (kondilomi) na genitalijama i oko anusa su klasične infekcije koja se mogu javiti u formi nalik karfiolu ili u većini slučajeva kao ravne bradavice bez kliničkih simptoma. Najčešće se prenose seksualnim kontaktom; morfološki su u tom slučaju u pitanju virusne bradavice nastale zbog prisustva humanog papiloma virusa (HPV).

Primenom minimalno invazivnih procedura je moguće obaviti najveći deo operacija u ginekologiji.