Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Ginekološka hirurgija

Ginekološka Hirurgija

Ginekološka hirurgija Medicinskog Sistema Beograd ima tim koji sa velikim uspehom sprovodi operativne zahvate iz oblasti ginekološke hirurgije, a svojim pacijentima pruža sigurnost i mogućnost da na najbezbolniji način urade neophodne intervencije okruženi znanjem, brigom i negom stručnog tima.

U slučajevima kada se ginekološkim pregledom, ultrazvukom ili rendgenom ne može dovoljno sagledati unutrašnjost materice i karlice, primenjuju se ginekološki zahvati.

U opštoj bolnici – Medicinski Sistem Beograd – vrše se najsavremeniji vidovi hirurških intervencija u ginekologiji:


Ginekološka hirurgija – operacije endometrioze

Endometrioza je prisustvo sluznice materice van materice (najčešće na jajniku, ali može biti bilo gde u trbuhu). Vrsta operacije zavisi od lokalizacije i raširenosti endometrioze.

Oporavak nakon ovih ginekoloških operacija uglavnom zavisi od vrste operacije (laparoskopska, vaginalna ili otvorena hirurgija), a najduži boravak u bolnici je do 7 dana. Posle laparoskopskih operacija 1 do 3 dana, a posle vaginalnih oko 1 do 5 dana.

Ginekološka hirurgija – lasersko uklanjanje kondiloma

Proceduru obavlja naš lekar specijalista. Nakon pregleda lekar Vam saopštava status i informiše Vas o anesteziji, mogućoj intervenciji, eventualnim komplikacijama i postoperativnom lečenju kod kuće.
Bradavice (kondilomi) na genitalijama i oko anusa su klasične infekcije koja se mogu javiti u formi nalik karfiolu ili u većini slučajeva kao ravne bradavice bez kliničkih simptoma. Najčešće se prenose seksualnim kontaktom; morfološki su u tom slučaju u pitanju virusne bradavice nastale zbog prisustva humanog papiloma virusa (HPV).

Primenom minimalno invazivnih procedura je moguće obaviti najveći deo operacija u ginekologiji.