Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Kiretaža – prekid trudnoće

Kiretaža – prekid trudnoće

Abortus - Kiretaža

Abortus ili Kiretaža – postupak intervencije

Abortus ili kiretaža je intervencija koja se izvodi do 10. nedelje trudnoće. Po prijemu u kliniku Medicinski sistemi Beograd obavlja se razgovor sa pacijentkinjom radi uzimanja detaljne anamneze, obavlja se ginekološki pregled i ginekološki ultrazvučni pregled da se utvrdi stanje i starost ploda. Pre nego što se uradi kiretaža potrebno je utvrditi krvnu grupu i Rh faktor pacijentkinje, a ginekolog odlučuje da li je potrebno uraditi još neke dodatne analize.

Nakon toga pacijentkinji se objašnjava ceo postupak izvodjenja abortusa. Intervencija traje oko 15 minuta i izvodi se u lokalnoj ili kratkotrajnoj opštoj anesteziji, čime se izbegava diskomfor pacijentkinje.

 

Oporavak nakon intervencije

Nakon intervencije pacijentkinja se zadržava na klinici oko 2 sata, radi praćenja stanja i krvarenja, posle čega se otpušta kući.

Preporučljivo je mirovanje tog dana a sutradan pacijentkinja se vraća svakodnevnim aktivnostima uz izbegavanje teškog fizičkog napora. Kontrola se obavlja 10 – 15 dana nakon intervencije.Odluku o vrsti antibiotika i trajanju terapije donosi ginekolog nakon intervencije.

Kiretaža – abortus i rizici obavljanja intervencije

Pacijentkinja može da očekuje promene u prvom sledećem ciklusu (kašnjenje ili prerani početak ciklusa).

Kiretaža se smatra rutinskom, jednom od najuspešnijih intervencija i rizik od komplikacija je izuzetno nizak. Naš stručni tim će Vas detaljno provesti kroz celu intervenciju kao i sve njene rizike da biste se sa nama osećale što bezbednije.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Kiretaža – abortus cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

 

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd