Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacije lečenja steriliteta, revizije adneksa, endometrioza

Operacije lečenja steriliteta, revizije adneksa, endometrioza

Operacije Lečenja Steriliteta

Operacije lečenja steriliteta

Operacije lečenja steriliteta ili hirurgija plodnosti uključuje operacijski postupak za muškarce ili žene kako bi se ispravio strukturalni problem koji uzrokuje neplodnost, što može biti uzrokovano nekim stanjem.
Neki uzroci neplodnosti kod žena koji se mogu ispraviti operacijom su endometrioza, fibroidi, polipi i drugi problemi u reproduktivnim organima.
Za muškarce, operacija plodnosti može lečiti varikokelu ili preokrenuti vazektomiju.
Histeroskopija ili laparoskopija su dva najčešća hirurška pristupa za operacije plodnosti kod žena.

 

Operacije lečenja steriliteta kod žena

Nekoliko ženskih stanja koja uzrokuju neplodnost mogu se lečiti operacijom. Kada specijalista za plodnost dijagnostikuje uzrok neplodnosti, on može predložiti operaciju kao opciju lečenja.

Ponekad se žene rađaju sa strukturnim problemom materice u kojem materica nije pravilno formirana. Dvoroga materica ili materica sa septumom su primeri za to. Ovi strukturni problemi materice i drugi mogu dovesti do neplodnosti. Često je operacija jedina opcija lečenja za vraćanje plodnosti.

Endometrioza

Endometrioza uzrokuje da se tkivo koje raste na unutrašnjoj sluznici (endometrijumu) materice implantira u druge delove abdomena. Ovo nekim ženama može otežati trudnoću. Postoje dve hirurške opcije za lečenje endometrioze, ali samo jedna je prikladna za žene koje žele da zadrže svoju sposobnost da imaju decu.

Prva je konzervativna operacija koja se radi laparoskopski kako bi se uklonilo što je moguće više endometrijalnog tkiva kako bi se povećale šanse za trudnoću. Druga opcija je histerektomija, kojom se uklanja materica, zbog čega žena ne može da zatrudni i nosi dete.

Operacija revizije andeksa

Hirurgija adneksa uključuje bilo koji od organa koji se nalaze sa strane („pored”) materice (materice), kao što su jajovodi i jajnici. Operacija adneksa može biti „minimalno invazivna“ ili „otvorena“.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacije lečenja steriliteta – cene

Pogledajte naš CENOVNIK

Naš tim lekara

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd