Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Opšta i abdominalna hirurgija

Opšta i Abdominalna Hirurgija

Opšta i abdominalna hirurgija opšte bolnice Medicinski Sistemi.

Uspeh operativnog lečenja garantuje vrhunska stručnost naših hirurga, višegodišnje operativno iskustvo, a pre svega njihova posvećenost i individualni pristup svakom pacijentu.
U opštoj bolnici Medicinski Sistem Beograd obavljamo sledeće hirurške zahvate iz oblasti opšte i abdominalne hirurgije.

  • Hirurgija trbušnog zida – operacije kile, apendictis (upala slepog creva), povrede trbušnog zida i organa.
  • Bolesti i tumori jednjaka, želuca i tankog creva
  • Hepatobilijarna hirurgija – hirurgija jetre, žučnih puteva i pankreasa
  • Hirurgija debelog creva i analne regije (proktologija) – bolesti i tumori kolona i rektuma, hemoroidi, fisure, fistule, perianalni apscesi.
  • Laparoskopske operacije žučne kese, preponskih kila i apendiksa, ahalazije, hijatus hernije, perforiranog ulkusa, debelog creva.

Operacija kile

Problem kile se rešava jedino operativnim lečenjem uz brzo vraćanje normalnim životnim aktivnostima i mogućnosti punog fizičkog naprezanja. Neoperisana kila vremeneom se povećava što pacijentu pored estetskih pravi i sve veće funkcionalne smetnje. Svaka kila se može dalje komlikovati te na taj način čak i životno ugroziti pacijenta.
Hirurško lečenje svih vrsta kila na našoj klinici izvodi tim hirurga sa višedecenijskim iskustvom iz ove oblasti uz pomoć pouzdanih anesteziologa.

Operacija hemoroida

Kao normalna vaskularna pojava u analnom kanalu hemoroidi se mogu lečiti nehirurški i hirurški.
Faktori rizika za probleme aa hemoroidima:

česte konstipacije/neuredna stolica, genetski odnosno nasledni faktor, trudnoća, visak kilograma, nepravilna ishrana.

Ukoliko patite od bolova u analnoj regiji prilikom defekacije, primećujete tragove krvi na toalet papiru, ukoliko se javlja svrab ili primećujete otok u analnoj regiji – velike su šanse da je hemoroidalna bolest uznapredovala i da će vam biti potrebna operacija hemoroida. Pre decidne odluke da li se pristupa hirurškoj intervenciji potrebno je izvršiti pregled i utvrditi o kom stepenu hemoroidalne bolestinse se radi.

U našoj bolnici možete obaviti pregled i utvrditi koji način lečenja će doneti najbolje rezultate. Ukoliko se problem sa hemoroidima ne sanira konzervativnim metodama, korekcijom ishrane i načina života – naš tim stručnjaka je tu da operaciju hemoroida i oporavak učine što manje neprijatnim kako biste se što pre vratili svojim normalnim aktivnostima.

Operacija slepog creva

Operacija slepog creva ili apendektomija je jedna od najčešće izvođenih hirurških intervencija opšte abdominalne hirurgije.

Savremena medicina daje veliku prednost laparoskopskoj operaciji slepog creva zbog manjeg reza, samim tim manjim stepenom postoperativnih bolova i zbog bržeg oporavka. Iako se radi o standardno često proceduri potrebno je zapamtiti da se ipak radi o operaciji.
U slučaju pojave simptoma: bolnog stomaka u visini pupka koji se proteže ka desnoj strani, a gori je prilikom kašlja ili hodanja, dijareja ili povraćanje, iznenadna konstipacija i povišena telesna temperatura – potrebno je obratiri se lekaru.
Perforacija ili pucanje slepog creva dodatno može zakonplikovati proceduru i značajno produžiti vreme oporavka posle operacije slepog creva.

Ukoliko vam je potrebna neka od ovih intervencija zakažite konsultacije sa našim stručnim timom kako biste dobili najbolju negu i osigurali brz oporavak.

 

Pogledajte naš CENOVNIK