Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija želuca

Operacija želuca

Operacija želuca

Operacija želuca

Operacija želuca zbog gubljenja težine može da se uradi na više načina. Sve vrste operacija želuca mogu vam pomoći da izgubite značajnu količinu težine, ali svaka od njih ima prednosti i nedostatke.

 

Gastrični bajpas

Gastrični bajpas je intervencija gde se hirurške spajalice koriste za stvaranje male kesice na vrhu želuca. Torbica se zatim povezuje sa vašim tankim crevom, propuštajući (zaobilazeći) ostatak želuca. To znači da je potrebno manje hrane da biste se osećali siti i da ćete apsorbovati manje kalorija iz hrane koju jedete.

Gastrična traka

Gastrična traka je traka koja se postavlja oko stomaka, stvarajući malu vrećicu prema vrhu. Potrebno je manje hrane da bi se napunila kesa, tako da ne morate da jedete toliko pre nego što osetite sitost. Traka je povezana sa malim uređajem postavljenim ispod kože (obično blizu sredine grudnog koša). Ovo je tako da se traka može zategnuti nakon operacije.

Traka će obično biti zategnuta prvi put oko 4 do 6 nedelja nakon operacije. Ovo se radi tako što se u uređaj ubrizgava rastvor slane vode pomoću igle koja se provlači kroz kožu. Obično vam za ovo nije potreban nikakav anestetik.Traka će morati da se zategne nekoliko puta da biste postigli idealnu čvrstoću za vas.

Gastrektomija

Gastrektomija predstavlja operaciju gde se uklanja veliki deo želuca tako da je mnogo manji nego što je bio ranije. To znači da ne možete jesti onoliko koliko biste mogli pre operacije i da ćete se ranije osećati siti.

Intra-želudačni balon

Intra-želudačni balon je mekani balon napunjen vazduhom ili slanom vodom koji se stavlja u vaš stomak pomoću tanke cevčice koja prolazi niz grlo (poznata kao gastroskopija). To znači da nećete trebati niti moći da jedete toliko pre nego što se osetite sitima. Ali to je samo privremena mera i balon se obično ostavlja najviše 6 meseci.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

 

Operacija želuca – cena

Pogledajte naš CENOVNIK

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

msbeograd