Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija karcinoma prostate

Operacija karcinoma prostate

Operacija Karcinoma Prostate

Operacija prostate

Operacija karcinoma prostate (prostatektomija) u okviru koje se odstranjuje cela prostata ako je rak zahvatio ceo ili deo prostate. Laparoskopska operacija je savremena minimalno invanzivna hirurgija koja omogućava lagan i brz postoperativni oporavak u slučaju kada je karcinom u početnom stadijumu.

Kasniji stadijum razvoja karcinoma prostate se obavlja radikalna prostatektomija kojom se uklanja prostata sa kapsulom koja je okružuje, semene kesice, okolne limfne žlezde i deo uretre. Komplikacije koje se često ispoljavaju nakon intervencije su zadržavanje mokraće, sućenje uretre ili bešike, prolazne su s tim što nekad mogu trajti i više meseci.

Izvode se operacije u opštoj anesteziji i mogu da traju i po nekoliko sati. Nakon laparoskopske operacije ukoliko se uklanja jedan deo prostate jer je bolest u početnom stadijumu taa pacijent ostaje u bolnici jedan dan. Kod ostalih intervencija pacijent se zadržava do 7 dana.

Prevencija i preporuka je da se preventivni urološki pregled i ultrazvuk prostate obavlja na svake 2 godine kod muškaraca starijih od 50 godina.

 

Oporavaka nakon operacije

Nakon operacije pacijent ima postavljen urinarni kateter. Oporavak nakon laparoskopske operacije traje oko 7 dana, kod ostalih operacija karcinoma prostate individulano može potrajati i do nekoliko nedelja. Od lekova pacijenti primaju antibiotsku terapiju i lekove protiv bola.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena operacije karcinoma prostate

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd