Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk prostate

Ultrazvuk prostate

Ultrazvuk Prostate

Ultrazvuk prostate

Ultrazvuk prostate može da radi na dva načina transabdominalno i transrektalno. Transabdominalni pregled se radi tako što pacijent leži na ledjima, lekar aplicira gel na stomak pacijenta i zatim prislanja sondu. Tokom pregleda gleda se struktura tkiva,veličina ili eventualno neke promene prostate. Transrektalni pregled se radi tankom sondom koja ulazi nekoliko centimetara u završnio deo debelog creva i prilanja se na prostatu. Ovaj pregled nije bolan ali može da bude neprijatan.
Prostata je organ koji je podložan upalama i razvoju karcinoma tako da se ultrazvuk preporučuje kao preventivni pregled jednom godišnje muškarcima starijim od 40 godina.

 

Priprema za pregled

Jedan dan pre pregleda pacijent treba da izmeni režim ishrane, da izostavi mlečne proizvode,jaja i jaku hranu. Neposredno pre pregleda treba popiti oko litar vode da bi za pregled bešika bila puna.

 

Simptomi kod kojih se preporučuje ultrazvuk

Bolesti prostate u većinmi slučajeva stvaranju probleme sa mokrenjem. Učestalo mokrenje,visoka temperatura, teškoće ili bolovi i peckanje pri mokrenju mogu biti znakovi da Vam je prostata upaljena. Ultrazvuk prostate treba raditi i preventivno zato što karcinom prostate u početnim stadijumima ne daje nikakve simptome.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk prostate cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr. Goran Savić

SPECIJALISTA UROLOGIJE

Urolog Dr Goran Savić

Prof dr Jovan Hadži Djokić

SPECIJALISTA UROLOGIJE

Urolog Prof dr Jovan Hadži Djokić

Prof Zoran Džamić

SPECIJALISTA UROLOGIJE

Urolog Prof Zoran Džamić

msbeograd