Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk vrata i štitne žlezde

Ultrazvuk vrata i štitne žlezde

Ultrazvuk Vrata

Ultrazvuk vrata i štitne žlezde

Ultrazvuk vrata i štitne žlezde se radi kod simptoma otežanog gutanja, oticanja vrata, kod naglog mršavljenja ili debljanja. Ovim pregledom se prvo mere dužina,širina i debljina žlezde, zatim se gleda postojanje čvorova na žlezdi, koji su bezopasni ali odredjeni broj čvorova ukazuje na oboljenje, i na kraju se ispituje struktura tkiva žlezde.

Ukoliko se uoči promena na štitnoj žlezdi radi se elastografija koja predstavlja ultrazvučnu metodu kojom se odredjuje priproda promene koja je uočena. U zavisnosti od rezultata pregleda endokrinolog pacijenta može uputiti i na punkciju štitaste žlezde.

Pored pregleda štitne žlezde ultrazvukom se pregleda i vrat,paraštitaste žlezde,pljuvačne žlezde i limfni čvorovi.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju. Ova neinvazivna metoda koristi ultrazvučne talase visokih frekvencija za dobijanje slike organa i često se preporučuje kao preventiva.

 

Priprema za pregled i rizici

Ultrazvuk je potpuno bezbedna dijagnostička metoda i nema negativan uticaj na pacijenta. Za ovaj pregled nije potrebna posebna priprema, lekar će Vas zamoliti da oslobodite vrat od garderobe i nakita.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk vrata i štitne žlezde

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd