Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Kolor dopler krvnih sudova

Kolor dopler krvnih sudova

Kolor Dopler Krvnih Sudova

Kolor dopler krvnih sudova

Kolor dopler je dijagnostička metoda koja otkriva promene u brzini ili smeru protoka krvi kroz krvne sudove. Ovom metodom otkrivaju se anomalije kao što su suženje krvnog suda (stenoza), začepljenje krvnog suda (okluzija) ili proširenje krvnog suda (aneurizma).

Ovo je bezbedna metoda koja može da se primenjuje i u trudnoći jer omogućava detaljno praćenje protoka krvi kroz različita tkiva ploda. O ovom pregledu odlučuje ginekolog a najčešća indikacija je smanjivanje aktivnosti ploda.

Za ovaj pregled nije potrebna posebna priprema i pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

 

Kolor dopler srca

Ultrazvuk srca sa kolor doplerom omogućava uvid u stanje srca i njegovih krvnih sudova. Može da se radi i preventivno ali i ukoliko osetite neke od sledećih simptoma: ubrzan rad srca, povišen krvni pritisak, bol u grudima, brzo zamaranje.

 

Kolor dopler karotida

Pregled arterija koje vode krv od srca ka mozgu je nabolji preventivni pregled koji može da ukaže na moždani udar. Pregled karotida možete uraditi ukoliko imate neki od sledećih simptoma: tnjenje lica, poremećaj vida, vrtoglavice, trnjenje ruku i nogu.

 

Kolor dopler arterija nogu

Ovom metodom se utvrdjuje stanje dubokih i površinskih vena. Pregled arterija nogu trebaju da urade pacijenti koji imaju vidiljivo proširene vene, ugradjen bajpas ili graftove ili oni koji su dugo mirovali.

 

Rizici pregleda

Ultrazvuk sa kolor doplerom je bezbedna i bezbolna metoda koja ne nosi sa sobom nikakve posledice

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk sa kolor doplerom – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd