Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 666

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Operacija testisa

Operacija testisa

Vrste operacija testisa

 

Orhiopeksija (nespušteni testis)

Orhiopeksija je operativna metoda kojom se nespušteni testis hirurški spušta i trajno fiksira u mošnicama. Pravo vreme za izvođenje ove operacije je između 6. i 12. meseca života.
Operacija se izvodi u opštoj anesteziji.

 

Hirurško uklanjanje testisa

Orhiektomija predstavlja hirurški zahvat uklanjanja testisa. Primenjuje se u cilju lečenja karcinoma testis i metastatskog karcinoma prostate.

Karcinoma testisa, koji predstavlja redak karcinom, koji najčešće pogađa mlađu populaciju muškaraca i često ne daje nikakve simptome u početnom stadijumu. Ukoliko se bolest ne otkrije na vreme simptomi se javljaju u vidu bola u leđima. Lekari preporučuju obavezan samopregle jednom mesečno i češće ukoliko postoji genetski rizik.

Metastatskog karcinoma prostate kao palijativna opcija. Potrebno je ukloniti testise koji su izvor testosterona i na taj način se usporava rast karcinoma, ova procedura ne omogućava izlečenje tumora. Primenjuje se intervencija preko mošnica (skrotuma).

 

Operacija vodene kile testisa

Hidrokela – vodena kila testisa predstavlja kolekciju tečnosti unutar skrotuma (mošnica) koja prati izbočenje trbušne maramice unutar skrotuma. Veoma češta pojava kod dece, ali može se javiti i kod odraslih.

 

Ukoliko vam je potrebna neka od ovih intervencija zakažite konsultacije sa našim stručnim timom kako biste dobili najbolju negu i osigurali brz oporavak.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena operacija testisa

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd