Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Operacija testisa

Operacija testisa

Operacija testisa

Vrste operacija testisa

 

Orhiopeksija (nespušteni testis)

Operacija testisa kod orhiopeksije. Orhiopeksija je operativna metoda kojom se nespušteni testis hirurški spušta i trajno fiksira u mošnicama. Pravo vreme za izvođenje ove operacije je između 6. i 12. meseca života.
Operacija se izvodi u opštoj anesteziji.

 

Hirurško uklanjanje testisa

Orhiektomija predstavlja hirurški zahvat uklanjanja testisa. Primenjuje se u cilju lečenja karcinoma testis i metastatskog karcinoma prostate.

Karcinoma testisa, koji predstavlja redak karcinom, koji najčešće pogađa mlađu populaciju muškaraca i često ne daje nikakve simptome u početnom stadijumu. Ukoliko se bolest ne otkrije na vreme simptomi se javljaju u vidu bola u leđima. Lekari preporučuju obavezan samopregle jednom mesečno i češće ukoliko postoji genetski rizik.

Metastatskog karcinoma prostate kao palijativna opcija. Potrebno je ukloniti testise koji su izvor testosterona i na taj način se usporava rast karcinoma, ova procedura ne omogućava izlečenje tumora. Primenjuje se intervencija preko mošnica (skrotuma).

 

Operacija vodene kile testisa

Hidrokela – vodena kila testisa predstavlja kolekciju tečnosti unutar skrotuma (mošnica) koja prati izbočenje trbušne maramice unutar skrotuma. Veoma češta pojava kod dece, ali može se javiti i kod odraslih.

 

Ukoliko vam je potrebna neka od ovih intervencija zakažite konsultacije sa našim stručnim timom kako biste dobili najbolju negu i osigurali brz oporavak.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena operacija testisa

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd