Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Laparaskopska operacija hijatus hernije

Laparaskopska operacija hijatus hernije

Laparaskopska Operacija Želudačne Kile

Želudačna kila

Želudačna kila ili hijatus hernija je kada želudac kroz otvor za jednjak predje u grudni koš,delimično ili kompletno. Želudačne kile mogu biti klizajuće (klizanje gornjeg dela želuca u grudni koš) i paraezofagealne (prolazak većeg dela ili celog želuca u grudni koš). Klizajuće kile su češće i učestalije se pojavljuju kod žena ali uzrok njihovog nastanka nije poznat. Dijagnoza se postavlja rendgenskim snimkom jednjaka sa kontrastom, endoskopijom jednjaka, merenjem mišićne aktivnosti jednjaka a neretko i CT skener. Pored želudačne kile u našem hernija centru možete operisati bilo koju vrstu kile (pupčanu,preponsku,recidivnu i incezionu kilu).

Kila se sastoji iz kilne kese (trbušna maramica) i kilnog sadržaja (deo želuca ili ceo želudac).

 

Želudačna kila – lečenje ili operacija?

Ukoliko su simptomi blagi pristupamo konzervativnom lečenju a to podrazumeva: smanjivanje telesne mase,izbegavanje odeće koja steže,modifikacija ishrane,redukovati unos kafe,citrusa i akohola,započeti umerenu fizičku aktivnost. Takodje tu je i terapija lekovima. Ako ovaj vid tretmana ne pomaže pristupa se laparoskopskoj operaciji želudačne kile. Operacijom se želudac spušta iz grudnog koša u trbuh i nastoji se da se naprave uslovi da tu i ostane. Opsežnost intervencije zavisi od stepena bolesti pacijenta. Izvodi se u opštoj anesteziji.

Neoperisana kila se vremenom povećava i dovodi do sve većih funkcionalnih smetnji a neretko i do ozbiljnih komplikacija.

 

Priprema za intervenciju i oporavak

Priprema za intervenciju prestavlja zabranu unosa hrane i tečnosti 12 sati pre intervencije. Laparoskopska intervencija je minimalno invazivna metoda i oporavak je znatno kraći nego kod klasičnih operacija.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Laparoskopska operacija hijatus hernije – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

msbeograd