Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija tumora kolona i rektuma

Operacija tumora kolona i rektuma

Operacija tumora rektuma

Operacija tumora rektuma

Operacija tumora rektuma može podrazumevati proktektomiju: Ova operacija, kod nekih stadijuma 1 i mnogih stadijuma 2 i stadijuma 3 raka u srednjem i donjem rektumu, uklanja ceo rektum kroz abdominalne rezove. Debelo crevo se zatim vezuje za anus, u proceduri koja se zove kolo-analna anastomoza.

Ovo je velika operacija. Hirurg će ukloniti rektum, kao i sve obližnje organe do kojih je rak došao, kao što su bešika, prostata (kod muškaraca) ili materica (kod žena).

 

Operacija kolorektalnog kancera

Operacija je najčešći tretman kolorektalnog karcinoma i može se kretati od minimalno invazivne, kao što je uklanjanje polipa tokom kolonoskopije, do, u retkim slučajevima, uklanjanja celog debelog creva. Mnoge operacije kolorektalnog karcinoma uključuju uklanjanje tumora, dela debelog creva u kome je tumor pronađen, okolnog normalnog tkiva i obližnjih limfnih čvorova.

Pacijenti mogu dobiti hemoterapiju i/ili terapiju zračenjem pre i/ili posle operacije kolorektalnog karcinoma. Ove terapije mogu pomoći u smanjenju tumora pre nego što se hirurški uklone i imaju za cilj da ciljaju ćelije raka koje mogu ostati nakon operacije.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija tumora rektuma – cena

Pogledajte naš CENOVNIK

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

msbeograd