Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija jetre

Operacija jetre

Operacija Jetre

Operacija jetre

Operacija karcinoma jetre predstavlja intervenciju kod koje se uklanja deo jetre koji je zahvaćen karcinomom. Obavlja se u opštoj anesteziji i traje nekoliko sati. Pacijent ostaje u bolnici dve nedelje nakon operacije iz razloga što je jetra jako prokrvljen ogran i postoje šanse da dodje do postoperativnog krvarenja.

Operacija metastaze u jetri nije uvek moguće operisati, zavisi od položaja,veličine i broja metastaza. Ukoliko uslovi dozvoljavaju tada će se raditi resekcija jetre.

 

Funkcija jetre

Jetra predstavlja jedan od najaktivnijih i najvećih organa kod čoveka (oko 1500g). Funkcija jetre je odstranjivanje štetnih materija,detoksikacija, stvaranje žuči, metabolizam hormona i lekova i ove funkcije ostaju netaknute čak i kada se odstrani 70% jetre.
Resekcija jetre je intervencija kojom se odstranjuje deo organa koji je zahvatilo neko maligno ili benigno oboljenje.Bolesti jetre se uglavnom razvijaju sporo a pacijenti najčešće oboljevaju od ciroze jetre ili karcinoma jetre.
Ciroza jetre je stanje kod koga fibrozne ćelije zamenjuju zdrave ćelije i tako stvaraju fibrozne ožiljke, što dovodi do toga da jetra može sve manje da vrši svoju funkciju. Najčešći uzročnik ovog stanja je prekomerna upotreba alokohola. Simptomi se javljaju jako kasno u vidu otoka u nogama,malaksalosti,žutice, česte poajve modrica, svrab kože…

Karcinomi jetre su hepatocelularni karcinom i angiosarkom, javljaju se relativno retko a nešto češće su metastaze u jetri obično od ćelija iz debelog creva ili želuca.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija jetre – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

msbeograd