Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Fistule

Fistule

Fistula - Operacija analne i perianalne fistule

Fistule

Fistule predstavljaju vidljive rupe na površini kože oko anusa. Obično se javljaju kao rezultat apscesa koji je dreniran ali nije u potpunosti zarastao. Nisu praćene bolom ali postoji mogućnost da se apsces ponovo pojavi. Leče se operacijom.

 

Operacija perianalnih fistula

Ova operacija najčešće se radi u fazama i potrebno je uraditi više operacija. Da bi se primenilo adekvatno lečenje jako je važno prvo utvrditi putanju fistule, ukoliko je fistula dublja hirurg će verovatno postaviti seton. Seton je vrsta materija koji se može provući kroz fistulu nakon čega ona zarasta oko njega i stvara ožiljačno tkivo. Nakon toga u zavisnosti od rezultata slede sekundarne operacije.

 

Šta utiče na pojavu fistula?

Glavni uzroci analne fistule su začepljene analne žlezde i analni apscesi. Druga, mnogo ređa, stanja koja mogu izazvati analnu fistulu uključuju:

Kronova bolest (inflamatorna bolest creva)
Zračenje (lečenje raka)
Trauma
Polno prenosive bolesti
Tuberkuloza
Divertikulitis (bolest u kojoj se male kesice formiraju u debelom crevu i zapaljuju)
Rak

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija perianalne fistule – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

msbeograd