Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Laparoskopska operacija žučne kese

Laparoskopska operacija žučne kese

Laparoskopska Operacija Žučne Kese

Žučna kesa

Žučna kesa je organ koji ima funkciju skladištenja žuči za varanje koju prozvodi jetra. Bolesti koje pogadjaju žučnu kesu su infekcije, zapaljenja,upala žučnih kanala, tumori a najčešće su u pitanju kamenčići. Ukoliko se pojava kamenčića u žučnoj kesi ne leči ona može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Na pojavu oboljenja žučne kese najviše utiču gojaznost,genetika,pol,trudnoća ili neka druga postojeća oboljenja. Simptomi bolesti žučne kese godinama mogu da se ne pojavljuju. Uobičajeni simptomi će biti bol ispod rebara sa desne strane koja se širi ka stomaku, bol posle obilnog obroka,mučnina,povraćanje. Kod blažih simptoma pacijentu se savetuje modifikacija ishrane,unošenje dovoljno tečnosti i vežbanje. Ukoliko problem i dalje postoji prelazi se na laparoskopsku operaciju žučne kese. Tumorozna oboljenja žučne kese su najčešće polipi koji mogu biti papilomi ili adenomi a dosta redje fibromi ili lejomiomi. Dijuagnostika se vrši pomoću laboratorijski analiza,ultrazvučnim pregledom i endoskopskim pregledom.

 

Žučna kesa – laparoskopska operacija

Minimalno invazivna intervencija prilikom koje se obolela žučna kesa uklanja. Izvodi se u opštoj anesteziji i u retkim slučajevima dolazi do komplikacija. Ova intervencija se naziva holecistektomija. Laparoskopska operacije žučne kese je metoda kojom se leči:

  • holecistitis ili zapaljenje žučne kese
  • simptomatska holelitijaza
  • bilijarni pankreatitis
  • polipi žučne kese

 

Oporavak posle intervencije

Kod laparoskopskih intervencija oporavak je mnogo lakši i brži nego kod klasičnih operacija. Pacijent sa klinike odlazi obično istog dana ili sutradan a potpuni oporavak se očekuje za nedelju dana.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija žučne kese – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

msbeograd