Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Biopsije vulve, vagine i grlića

Biopsije vulve, vagine i grlića

Biopsija Grlića Materice

Biopsija grlića materice

Biopsija grlića materice je procedura prilikom koje se uzima mali delić tkiva sa grlića materice i šalje se na patohistološku analizu da bi se utvrdila prava priroda promene na grliću materice. Cilj ovog pregleda je da se utvrdi da li je promena benigna,predkancerogena ili kancerogena. Biopsija se radi ukoliko je u toku kolposkopije uočena promena na grliću materice i od velikog je značaja za utvrdjivanje daljeg toka lečenja. Nakon biopsije može doći do osećaja bola ili manjeg krvarenja a ukoliko je bol jačeg inteziteta ili je krvarenje prekomerno potrebno je da se odmah javite lekaru.

 

Vrste biopsije grlića materice

Vrste biopsija grlića materice uključuju:

Biopsija punch. Ova procedura koristi kružno sečivo, poput bušilice za rupe za papir, za uklanjanje uzorka tkiva. Jedna ili više biopsija može se uraditi na različitim delovima grlića materice.

Biopsija konusa. Ova procedura koristi laser ili skalpel za uklanjanje velikog dela tkiva u obliku konusa sa grlića materice.

Endocervikalna kiretaža (ECC). Ova procedura koristi uski instrument koji se zove kireta za struganje sluznice endocervikalnog kanala. Ovo je oblast koja se ne može videti sa spoljašnje strane grlića materice.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Biopsija grlića,vulve i vagine – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd