Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacije benignih tumora vulve, vagine, grlića, materice i jajnika

Operacije benignih tumora vulve, vagine, grlića, materice i jajnika

Miomi Na Materici

Miomi na materici

Miomi na materici predstavlja formiranje benignog tumora na mišićnom sloju materice. Najčešće se javlja nakon 35. godine života a njihov uzrok nije poznat. Simptomi mioma vrlo često izostaju ali kada se jave javljaju se u vidu bolova u maloj karlici, poremećaja menstrualnog ciklusa, krvarenje izmedju ciklusa.
Miomi na materici se mogu lečiti konzervativno, upotrebom hormonskih lekova, ali ukoliko lečenje ne daje rezultate pristupa se hirurškom lečenju tj operaciji. U zavisnosti od veličine, lokalizacije i napredovanja mioma ovom operacijom se može ukloniti samo miom ili i materica u celini.

 

 

Miomi na materici – operacija

Miomektomija je hirurška procedura za uklanjanje mioma materice – koji se nazivaju i lejomiomi. Ove uobičajene nekancerozne izrasline pojavljuju se u materici. Miomi materice se obično razvijaju tokom reproduktivnog perioda, ali se mogu javiti u bilo kom uzrastu.

Cilj hirurga tokom miomektomije je da izvadi fibroide koji izazivaju simptome i rekonstruiše matericu. Za razliku od histerektomije, koja uklanja celu matericu, miomektomija uklanja samo miome i ostavlja matericu. Žene koje su podvrgnute miomektomiji prijavljuju poboljšanje simptoma mioma, uključujući smanjenje teškog menstrualnog krvarenja i karličnog pritiska.

Benigni tumori vagine

Najčešći benigni tumir vagine su ciste. Dok su male one su obično asimptomatične dok kada porastu mogu sa utiču na polne odnose kao i da utiču na porodja tj da otežaju izlazak ploda. Ukoliko su male i ne ometaju u svakodnevnom životu mogu se ostaviti bez lečenja. Kada je to potrebno leče se operativno. Redji benigni tumori vagine su papilomi, fibromi i angiomi.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacije benignih tumora – cena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd