Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Lasersko uklanjanje bradavica i kondiloma

Lasersko uklanjanje bradavica i kondiloma

Lasersko Uklanjanje Kondiloma

Lasersko uklanjanje kondiloma

Lasersko uklanjanje kondiloma predstavlja najčešću tehniku uklanjanja kondiloma.

Genitalni kondilomi, takođe poznati kao genitalne bradavice, je polno prenosiva bolest uzrokovana humanim papiloma virusom (HPV). Na sreću, za razliku od HPV virusa visokog rizika koji napada isključivo grlić materice i može izazvati rak grlića materice, tipovi HPV-a koji izazivaju bradavice nemaju maligni potencijal.

Međutim, infekcija izazvana ovim bezopasnim HPV-om (koja izaziva bradavice) ima tendenciju da ide zajedno sa infekcijom izazvanom ovim štetnim HP virusom. Iz tog razloga, kod genitalnih bradavica potrebno je pored jednostavnog karličnog pregleda uraditi kolposkopiju i PAPA bris.

Kako se prenose kondilomi?

Genitalne bradavice se najčešće prenose seksualnim odnosom (bez obzira da li je u pitanju vaginalni, analni ili oralni seks), ali se ova infekcija može preneti i neseksualnim direktnim kontaktom sa zaraženom kožom ili sluzokožom. Važno je napomenuti da osoba može biti zaražena HP virusom, a da nikada nema genitalne bradavice (daleko češće kod muškaraca). To znači da se infekcija može preneti čak i kada nema vidljivih znakova infekcije kod vašeg partnera. Kondilomi se mogu pojaviti nakon nekoliko nedelja, a takođe i nekoliko godina nakon kontakta sa zaraženom osobom, tako da se obično ne može sa sigurnošću znati kada je infekcija uhvaćena.

 

Da li je lasersko uklanjanje kondiloma trajno?

Uklanjanje kondiloma ne znači da se više nikada neće pojaviti, iz nekoliko razloga:

1.Svaka intervencija maksimalno štedi zdravo tkivo, tako da se tretiraju samo uočene promene, zajedno sa okolnim područjem. Ne postoji medicinski razlog da se petlja ili laserski zahvat na većem delu kože i sluzokože obavljaju „za svaki slučaj“. Nažalost, virus nije samo u uklonjenim kožnim promenama, već i u delovima kože i sluzokože gde se još nisu pojavili. Ukoliko se nekoliko nedelja nakon intervencije uoče novi kondilomi, sprovodi se nova terapija, ponovo štedeći zdravo tkivo.

2. Dobro je poznato da ne postoje lekovi za bilo koju virusnu infekciju. Bradavice se mogu ukloniti, ali to ne znači da je virus uklonjen iz tela. Svaka situacija koja izaziva aktivaciju ovog virusa može pokrenuti razvoj kondiloma.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Lasersko uklanjanje kondiloma – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

Naš tim lekara

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd