Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Ultrazvuk srca

Ultrazvuk srca

Kada treba uraditi ultrazvuk srca?

Ultrazvuk srca je dijagnostička metoda za procenu kardioloških oboljenja. Omogućava ispitivanje pokretljivosti srca i srčanih segmenata kao i merenje šupljina, krvnih sudova i zidova srca. Najčešći simptomi zbog kojih se pacijentu preporučuje ultrazvuk su:

  • Visok krvni pritisak ili povećane masnoće u krvi
  • Povišen nivo šećera u krvi
  • Brzo umaranje, stezanje ili bol u grudima
  • Ukoliko ste imali infarkt srca
  • Dijagnostikovan šum na srcu ili angina pektoris

Ultrazvuk srca možete uraditi i preventivno ukoliko želite da proverite opšte zdravstveno stanje. U zavisnosti od rezultata lekar Vas može uputiti dalje na elektrokardiogram (EKG) ili test opterećenja srca.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju.

 

Priprema za pregled i rizici

Za ovaj pregled nije potrebna posebna priprema. U toku pregleda pacijent će ležati na boku sa levom rukom ispod glave. Na mesto pregleda se nanosi gel i zatim se ultrazvučnom sondom obavlja pregled. Pregled traje oko 20 minuta i posle toga se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.
Ovaj pregled je bezbolan i nema rizika po pacijenta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk srca – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd