Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk srca

Ultrazvuk srca

Kada treba uraditi ultrazvuk srca?

Ultrazvuk srca je dijagnostička metoda za procenu kardioloških oboljenja. Omogućava ispitivanje pokretljivosti srca i srčanih segmenata kao i merenje šupljina, krvnih sudova i zidova srca. Najčešći simptomi zbog kojih se pacijentu preporučuje ultrazvuk su:

  • Visok krvni pritisak ili povećane masnoće u krvi
  • Povišen nivo šećera u krvi
  • Brzo umaranje, stezanje ili bol u grudima
  • Ukoliko ste imali infarkt srca
  • Dijagnostikovan šum na srcu ili angina pektoris

Ultrazvuk srca možete uraditi i preventivno ukoliko želite da proverite opšte zdravstveno stanje. U zavisnosti od rezultata lekar Vas može uputiti dalje na elektrokardiogram (EKG) ili test opterećenja srca.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju.

 

Priprema za pregled i rizici

Za ovaj pregled nije potrebna posebna priprema. U toku pregleda pacijent će ležati na boku sa levom rukom ispod glave. Na mesto pregleda se nanosi gel i zatim se ultrazvučnom sondom obavlja pregled. Pregled traje oko 20 minuta i posle toga se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.
Ovaj pregled je bezbolan i nema rizika po pacijenta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk srca – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd