Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk abdomena

Ultrazvuk abdomena

Ultrazvuk Abdomena

Ultrazvuk abdomena – o pregledu

Ultrazvuk abdomena je dijagnostički pregled tokom kog se pregleda oblik, veličina, pokretljivost ili neke promene u tkivu organa abdomena. Organi koji se pregledaju tokom ultrazvuka su: jetra, žučna kesa, bubrezi i nadbubrežna žlezda, prostata, slezina, pankreas, krvni sudovi abdomena, limfne žlezde, bešika i mokraćni kanali…

Pregled  je potrebno uraditi ukoliko osećate sledeće simptome:

  • bol u predelu stomaka
  • mučninu
  • dugotrajno povraćanje
  • probadanje u stomaku
  • neobjašnjeno mršavljenje
  • gorušicu, iscrpljenost ili hronični umor.

 

Ultrazvukom se mogu uočiti i upalna stanja, upaljeno slepo crevo, ciste i slobodna tečnost u trbušnoj duplji. Bitno je napomenuti da ultrazvuk u većini slučajeva nije definitivna metoda i potrebne su dodatne analize da dijagnostikovanje bolesti. Ovaj pregled možete i uraditi preventivno da proverite stanje navedenih organa.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju.

 

Priprema za pregled i rizici

Ultrazvuk abdomena je bezbolna, neinvazivna metoda za koju nije potrebna specijalna priprema. Preporučuje se da se dan pre ultrazvuka ne jede hrana koja nadima a 4 do 5 sati pre ultrazvuka ne jesti ništa. U toku pregleda pacijent leži na ledjima, na abdomen se nanese gel i sondom se pregleda stomak. Pregled obično traje 30 minuta.
Posle pregleda pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk abdomena cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Čolić

Specijalista radiologije

Dr Nikola Colic Specijalista Radiologije

Dr Miloš Gašić

Specijalista ginekologije

Dr Kata Dabić Stanković

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Dr Jasenka Grebenarović

Specijalista ginekologije

msbeograd