Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Biopsija štitaste žlezde

Biopsija štitaste žlezde

Biopsija Štitne Žlezde

Štitna žlezda

Štitna žlezda se nalazi u vratu i njena funkcija je lučenje hormona koji su zaslužni za regulaciju metabolizma svih tkiva. Ukoliko se analizama utvrdi da je funkcija štitne žlezde poremećena i da na njoj postoje promene u vidu čvorića lekar će Vas uputiti na biopsiju štitne žlezde.

 

Štitna žlezda – biopsija

Biopsija štitne žlezde je dijagnostička metoda prilikom koje će lekar tankom iglom uzeti mali deo tkiva a zatim će se taj uzorak poslati na histopatološku analizu. Priprema za ovaj pregled nije potrebna a uključuje samo savetovanje sa lekarom ukoliko ste na medikamentnoj terapiji.

Ispostavlja se da je samo mali procenat čvorova na štitnoj žlezdi rak. Važno je identifikovati kancerozni čvor što je pre moguće, tako da možete brzo da počnete sa lečenjem. Nije svakom ko ima čvor na štitnoj žlezdi potrebna biopsija.

Vaš lekar može početi sa ultrazvukom ili kompjuterskom tomografijom (CT) vašeg vrata. Ponekad ovo pruža dovoljno informacija da se zna da čvor nije posledica raka. Krvni testovi nivoa štitne žlezde takođe mogu pružiti korisne informacije. Ako vaš lekar ne može sa sigurnošću reći, verovatno će vam trebati biopsija štitne žlezde tankom iglom.

 

Rizici

Rizici za ovu intervenciju su veoma retki a mogu da uključuju
-pojavu otoka,bola ili modrica
-krvarenja
Ukoliko nakon intervencije osetite jak bol u vratu,promene u glasu ili probleme sa disanjem potrebno je da se odmah javite lekaru.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Biopsija štitne žlezde – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Ass Dr Marko Buta

Specijalista onkološke endokrine hirurgije

Ass dr Marko Buta Specijalista onkoloske endokrine MSB bolnice hirurgije

Dr Igor Djurišić

Specijalista onkološke endokrine hirurgije

Dr Igor Djurisic Specijalista onkološke endokrine hirurgije

msbeograd