Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Lifting nadlaktica

Lifting nadlaktica

Zatezanje Nadlaktica

Zatezanje nadlaktica – brahioplastika

Zatezanje nadlaktica se preporučuje kada se usled viška kože i potkožne masnoće na rukama javljaju ojedi i uplani procesi na koži nadlaktice i pazuha. Opuštenost kože nadlaktica se najčešće javlja zbog gubitka većeg broja kilograma, nagomilavanja masnoće na rukama i prirodnog procesa starenja kože. Ovaj višak se ne može ukloniti vežbama ili dijetom već je potrebna hirurška intervencija.

Brahiolastika je estetska operacija zatezanja nadlaktica koja menja konturu nadlaktica sa ciljem poboljšanja izgleda. Postoje različite tehnike ove intervencije a koji ćemo koristiti zavisi od količine kože i potkožnog masnog tkiva koje treba ukloniti.

Tehnike zatezanja kože nadlaktica

Tehnike zatezanja kože nadlaktica i ruku možemo podeliti u četiri kategorije:

1. Lipoplastika nadlaktica – ovo je intervencija kod koje se prvo radi liposukcija ruku a zatim se otklanja višak kože. Obavlja se samo u slučaju da je koža dovoljno elastična, rez se pravi u predelu pazuha,veoma je mali i brzo zarasta.

2. Tradicionalno zatezanje kože nadlaktica – radi se kada je stepen opuštenosti izraženiji. Rez se pravi na unutrašnjem delu nadlaktica posle čega se uklanja masno tkivo i višak kože.

3. Proširena brahioplastika – radi se kada je problem jako izražen gde se opuštenos kože i višak masnoće proteže i u oblast iza grudnog koša. U ovom slučaju rez se pravi ispod nadlaktice i produžava se duž zida grudnog koša.

4. Brahioplastika – vrši se samo u ekstremnim slučajevima kada je količina masnog tkiva i viška kože ogromna.

Lifting ruku se preporučuje osobama koje imaju problem sa potkožnim masnoćama i viškom kože koju dijete i vežbanje ne mogu da uklone. Ovaj problem najčešće dolazi do izražaja posle 40. godine života ali se može javiti i ranije u zavisnosti od životnih navika pojedinca. Takodje vrlo često pacijent može imati genetske predispozicije da koža prilikom starenja značajno gubi na elastičnosti.

 

Kome se ne savetuje zatezanje nadlaktica?

Kod brahioplastike postoje stanja kada se ona ne preporučuje a to su:

  • Bolesti srca i krvnih sudova
  • Onkološke bolesti
  • Dijabetes
  • Trudnoća i period dojenja
  • Ako je u planu da se skine još kilograma (planiranje zahvata sledi tek kada se stabilizuje telesna težina bar 6 meseci)

 

Priprema za intervenciju

Pre intervencije potrebno je uraditi laboratorijske analize, zaustaviti primenu antikoagulantne terapije i prestanak pušenja minimun dve nedelje pre operacije.

Intervencija traje jedan do dva sata i radi se u totalnoj anesteziji, pacijent se nakon nekoliko sati otpušta kući.

Oporavak

Oporavak je individualan a najčešće traje oko dve nedelje. Konci se skidaju nakon 10 dana a mesec dana posle intervencije savetuje se izbegavanje većih fizičkih napora. Nakon intervencije mogu se očekivati otoci,podlivi i modrice.

Kompresivni zavoj pacijent će nositi mesec dana nakon operacije kao potporu tkivu i za očuvanje novih kontura ruke. Nakon tri dana dozvoljeno je skidanje kopresivnog zavoja radi tuširanja uz oprez da se rana i gaza ne pokvase. Kompresivni zavoj staviti odmah posle tuširanja.

Pacijentima se savetuje izbegavanje dezodoransa prvih 24 sata a posle toga voditi računa da se dezodorans ne stavlja preko rane. Brijanje ispod pazuha se može uraditi nakon dve nedelje pri čemu se vodi računa o rani.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Zatezanje nadlaktica – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd