Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Povećanje zadnjice

Povećanje zadnjice

Povećanje Zadnjice

Povećanje zadnjice – brazilian buttocks lift

Povećanje zadnjice pomoću masnog tkija predstavlja intervenciju prilikom koje se prikuplja masno tkivo gde je u višku (abdomen ili butine) i aplicira se u zadnjicu. Ova procedura se naziva fat transfer. Kod ove intervencije akcenat nije samo na povećavanju zadnjice nego i  na dobijanju oblika uključujići struh, trbuh i bedra.

Pravo mesto za prikupljanje masti zavisi od individualnih potreba pacijenta. Uklanjanjem masti iz nekih regija i stavljanjem u zadnjicu hirurg pacijentu vraća sklad u figuru, naglašava struk i telo dobija nove konture.

Odlični rezultati se postižu bez obzira na uzrast ili tip tela. Specifičnosti područja liposukcije datog pacijenta, kao i detalji o povećanju stražnjice, zasnivaju se na željenoj veličini i obliku pacijenta u odnosu na postojeću veličinu, oblik postojećeg masnog tkiva kao i kvaliteta mekih tkiva. Svaki plan lečenja treba da se zasniva na detaljnoj diskusiji pacijenta i njegovog hirurga.

 

Rizici i sigurnost

Kao i kod bilo koje hirurške procedure, postoje povezani rizici. Što se tiče brazilskog podizanja zadnjice, pacijenti bi trebalo da imaju neka konkretna pitanja:

  • Krvni ugrušci (tromboza) / plućna embolija: Tromb u nogama može da ode u srce ili pluća i da za rezultat ima ozbiljne komplikacije, uključujući smrt. Pacijente treba proceniti za bilo koji postojeći rizik za formiranje krvnih ugrušaka tj. stvaranje tromba, te sprovesti odgovarajuću profilaksu.
  • Infekcija: Hirurške infekcije su uvek rizične, naročito u postavljanju velike količine masti kao što je brazilski lift. Važno je koristiti pedantnu sterilnu tehniku, a svi pacijenti dobijaju odgovarajuću antibiotsku profilaksu.
  • Promene osetljivosti: Svako područje koje je operisano će biti otečeno i oticanje može uzrokovati utrnulost.
  • Loše zarastanje rana / ožiljci: Rane su dobro zašivene u vreme operacije, ali ako šavovi popuste, ožiljak se može proširiti ili izgledati loše. Srećom, rezovi za brazilski lift su veoma mali, ali i dalje postoji mali potencijal za ožiljke.
  • Nepravilnosti konture: Kada se masnoća premešta iz jednog područja u drugo, postoji mogućnost da ima neke asimetrije. To znači ili višak punije konture ili moguća udubljenja i asimetrija između guzova. Vaš estetski hirurg će vam dati vrlo specifične instrukcije o nivou aktivnosti, poziciji za spavanje i kompresivnoj odeći. Pratite njegova uputstva da bi dobili najbolje rezultate!
  • Masna embolija: Postoji potencijal za unos masti u krvotok i putovanje u druge organe (pluća, mozak itd.). Ovo je verovatnije da će se desiti ako se mast ubrizgava u mišiće, ubrizgava se pod neuobičajeno visokim pritiskom ili ako se koriste vrlo male kanile. Razgovarajte sa svojim hirurgom o tehnici koju on koristi.

 

Saveti za pacijenta

Najvažniji savet kod brazilskog podizanja zadnjice jeste da ne sedite direktno na zadnjici najmanje osam nedelja nakon zahvata. Pacijentima se preporučuje da spavaju na boku ili na stomaku a kod sedenja upotreba jastuka u obliku krofni. Za postizanje dugoročnih rezultata ovo je jako važno jer ukoliko sedite direktno na zadnjici to može da utiče na cirkulaciju krvi a smanjena cirkulacija može da uništi masne ćelije koje su prenete u zadnjicu.

Nakon operacije treba izbegavati fizički napor. Posle mesec dana pacijent može da počne da obavlja lake aktivnosti. Većina pacijenata se vraća normalnim aktivnostima od 6 do 8 nedelja posle operacije.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Povećanje zadnjice – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd