Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Podizanje i povećanje grudi silikonima

Podizanje i povećanje grudi silikonima

Podizanje i Povećanje Grudi

Podizanje i uvećanje grudi

Podizanje i uvećanje grudi predstavlja metodu estetske hirurgije prilikom koje se povećava volumen dojki i smanjuje stepen njihovog opuštanja. Tada se kombinuju dve metode: povećavanje grudi implantima i podizanje grudi.

Kandidati za povećanje i podizanje grudi

Kandidati su one žene čije su grudi ispumpane i opuštene u odnosu na telo. Takodje bradavice moraju da budu ispod inframamarne brazde. To je najčešće slučaj kod žena nakon radjanja ili velikog gubitka težine.

Žene se uglavnom odlučuju na podizanje grudi iz sledećih razloga:

  • Grudi koje su viseće neadekvatne veličine.
  • Grudi kojima nedostaje punoća ili čvrstoća.
  • Areole i bradavice koje su usmerene na dole
  • Dve dojke se razlikuju po veličini,obliku ili stepenu opuštenosti

 

Koji implant je nabolji za Vas

Imate tri opcije:

  1. Implanti koji su napunjeni slanim rastvorom: Ožiljci su svedeni na minimum.Kroz mali rez se ubacuje prazan implant koji se zatim puni fiziološkim rastvorom. Ipak ovi implanti imaju veću verovatnoću da će pući i na osećaj nisu prirodni.
  1. Gummi Bear: Prilično su čvrsti i zadržavaju svoj oblik na neodredjeni vremenski period.
  1. Implanti punjeni gelom: Implantati punjeni gelom su realistični i deluju prirodnije. U slučaju pucanja gel se može proširiti ali ipak ovo je najbolja opcija za većinu pacijenata.

 

Koju poziciju implanta treba odabrati

Kada budete izabrali tip implanta sledeći je položaj. U tom smislu implanti mogu imati dva položaja: submuskularni (iza prsnog mišića) ili subglandularni (iza tkiva dojke). Submuskularni položaj zahteva duži oporavak ali i dužu intervenciju a kao rezultat omogućava prirodniji izgled i osećaj.

Kada odaberete tip implantata koji želite, morate razmotriti položaj. Implantati se mogu postaviti iza prsnog mišića (submuskularni) ili iza tkiva dojke (subglandularni).

Oporavak submuskularnog postavljanja traje duže, takođe zahteva dužu operaciju, ali omogućava prirodniji izgled i osećaj. Takođe ostavlja tkivo dojke bezbedno za bilo kakve onkološke preglede i kod ovog pristupa ožiljno tkivo oko implanta je svedeno na minimum.

Subglandularni pristup je brža metoda i lakši je za oporavak, ali postoji mogućnost ožiljnog tkiva oko implanta. Jako važan deo pregleda je odredjivanje veličine implanta koju odredjujete Vi u konsultaciji sa hirurgom.

Operacija se radi u opštoj anesteziji. Na početku intervencije postavljaju se implanti a nakon toga se bradavica i areola postavljaju u željenu poziciju. Nakon operacije rez ostaje u predelu oko areole i do brazde.

 

Oporavak

Jedan do dva dana nakon intervencije radi se prvo previjanje. Sve vreme se nosi brushalter ili elastični zavoj. Obično možete da se tuširate nakon 7 dana a konci se skidaju nakon dve nedelje. Ceo oporavak možete očekivati za 10 dana. Mesec dana nakon intervencije morate biti pažljivi prema grudima.

 

Komplikacije

Komplikacije od ove intervencije su jako retke a neke od njih podrazumevaju:

-reakciju na anesteziju
-hematome
-bol
-infekcije i promene u osećaju

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Podizanje i povećanje grudi – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd