Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ulepšavanje lica masnim tkivom

Ulepšavanje lica masnim tkivom

Liposkulptura

Liposkulptura

Liposkulptura lica predstavlja ulepšavanje lica sopstvenim masnim tkivom. Spada u tretman plastične i estetske hirurgije. Ovaj tretman se radi tako što se u deo lica kom je potrebno popunjavanje ili korekcija ubrizgava sopstveno salo. Tako se koža lica podmladjuje i dobija se svežina.
Raspored masnog tkiva ispod kože direktno utiče na izgled lica, pa tako u mladosti masno tkivo se nalazi na površini kože i daje svežinu licu. Najviše masnog tkiva ima na donjim kapcima,jagodicama i u predelu obraza.
Medjutim kako starimo masto tkivo postepeno prelazi iz ovih regija u donje ivici lica i vrata zbog čega koža postaje tanja,suva i opuštena.Lice poprima umoran i ostareo izgled.

Prve promene možemo primetiti već posle 25. godine života kada počinju da se pojavljuju fine bore.Što više vremena prolazi menja se struktura kože i sam oblik lica.Sve ove promene su individualne i zavise od genetskih faktora, uticaja spoljašnje sredine i samog životnog stila osobe.

 

Kada se najčešće radi liposkulptura lica?

Ovaj tretman najčešće rade žene izmedju 35 i 55 godine života koje primećuju na licu estetske nedostatke.U tom periodu prestaje da se proizvodi kolagen i hijaluron i koža počinje da gubi tonus.

Za liposkulpturu se odlučuju i oni pacijenti koji nisu dobili željene rezultate sa prethodno korišćenim filerima.

Masno tkivo kao idealno rešenje

Kada se govori o raznim vrstama filera koje estetska hirurgija koristi, svi imaju svoje prednosti i mane, ali se autologne masne ćelije smatraju idealnim rešenjem. Ponekad je transfer sasvim male količine sopstvenog sala dovoljan da lice učini svežim, jedrim i podmlađenim.

Kada je to potrebno uz liposkulpturu možemo uraditi i face lifting

 

Kako se izvodi liposkulptura lica?

Zahvat liposkulpture lica ima tri faze:

 • liposukciju,
 • prećišćavanje dobijenih masnih ćelija i
 • liposkulpturiranje

Najčešće regije sa kojih se uzima masno tkivo su stomak ili noge. Mast koja je prikupljena se pročišćava i na kraju ubrizgava u željeni deo lica. Često se procedura nakon nekoliko meseci mora ponoviti zato što telo prihvata od 60% do 80% ubrizgane masti.

 

Najčešće tretirane regije

Za mloadalački izgled lica najzaslužnije su visoke jagodice,popunjeni obrazi,glatka koža bez bora i lepo definisana donja vilica.

Naše iskustvo pokazuje da su najčešće tretirane regije na licu:

 • Obrazi – popunjavanje ove regije masnim tkivom radi se u cilju podizanja jagodica i popunjavanja istanjene kože obraza.
 • Usne – koje takođe sa godinama gube svoj volumen mogu ovom intervencijom
   vratiti svoju punoću i senzibilnost.
 • Popunjavanje bora – najznačajnije bore koje pacijenti žele da popune i eliminišu su:
  • Čeone
  • Nazolabijalne (od nosa do ugla usana)
  • Marionetske bore (od ugla usana do brade)
  • Perioralne (iznad gornje usne)
  • Periorbitalne (oko očiju)

Prednosti ovog estetskog zahvata

Navešćemo glavne prednosti lipostrukture lica koje vam mogu pomoći da se odlučite za ovu vrstu zahvata:

 • Izuzetno prirodni rezultati
 • Dugotrajnost rezultata
 • Nema alergijskih reakcija na sopstveno masno tkivo
 • Tretman ne zahteva hospitalizaciju
 • Kratko vreme potrebno za oporavak

 

Rezultati i iskustva

Procedura ubrizgavanja masnog tkiva jeste malo komplikovanija u odnosu na ubrizgavanje drugih filera ali daje bolje rezultate. Ključna razlika je što postignuti efekti traqju mnogo duže.

Liposkulptura u misiji ulepšavanja lica je za mnoge osobe imala krajnje pozitivan ishod, a njihovo zadovoljstvo i naše iskustvo predstavljaju glavni izvor poverenja sadašnjim i budućim klijentima.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Liposkulptura – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd