Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi

Hemijski Piling

Hemijski piling lica

Hemijski piling je procedura koja se koristi za površinsko ljuštenje kože. Ovim tretmanom se popravljaju fine linije bora,glačaju se blagi ožiljci od bubuljica,smanjuju se mrlje na licu i koži se vraća sjaj. Možemo reći da je ovo metoda za podmladjivanje koja se najviše koristi. Može se raditi na licu,vratu, šakama i nogama. U zavisnosti od dubine ovi tretmani se dele na površne,srednje duboke i duboke pilinge. Da bi postigli željeni efekat najčešće je potrebno više tretmana a njihov broj će zavisiti od starosti kože i stepena njenog oštećenja.

 

Vrste hemijskog pilinga lica

Piling glikolnom kiselinom koji mogu biti površni (20% glikolna kiselina) poboljšavaju izgled kože ili srednje duboki (70% glikolne kiseline) koje sme da sprovodi samo lekar.

Hemijski pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA) piling veće jačine koji primenjuje samo lekar i koristi se za lečenje ožiljaka,finih bora i oštećenja od sunca.

Fenol piling lica, to je duboki piling lica i koriste ga samo lekari.

Posle hemijskog pilinga lica koža će biti crvena kao kod opekotina od sunca ali se pacijent može vratiti svakodnevnim aktivnostima za nekoliko dana. Preporučuje se izbegavanje šminke jedan do dva dana posle pilinga.

 

Procedura i rezultati

Piling lica se najčešće započinje sa 30% glikolinske kiseline i postepeno se povećava sve do 70%, a tačan program za Vašu kožu će odrediti lekar. Za optimalan rezultat obično je potrebno od tri do šest tretmana. Procedura traje oko 15 – 20 minuta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Hemijski piling lica – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd