Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija nosa

Operacija nosa

Operacija Nosa

OPERACIJA NOSA: UČINAK, PROCEDURA I OPORAVAK

Operacija nosa, poznata kao rinoplastika, predstavlja estetski postupak koji omogućava ispravljanje devijacija, zakrivljenosti ili grba na nosu. Ova procedura nije samo estetske prirode, već može znatno uticati i na samopouzdanje pojedinca.

ŠTA JE RINOPLASTIKA?

Rinoplastika je operacija koja se izvodi u okviru estetske i plastične hirurgije. Ona zahteva preciznost i vrhunsku stručnost kako bi se postigli željeni estetski rezultati. Prof. dr Milan Jovanović iz Instituta za Plastičnu i Rekonstruktivnu Hirurgiju u Beogradu je priznati stručnjak za ovu proceduru.

 

KANDIDATI ZA OPERACIJU NOSA

Idealni kandidati za rinoplastiku su obično osobe starije od 18 godina, jer se operacija ne preporučuje pre završetka rasta kostiju i hrskavice. Ova procedura je najefikasnija između 18. i 25. godine života.

 

ZAŠTO JE POTREBNA RINOPLASTIKA?

Rinoplastika može rešiti estetske nedostatke kao što su promena veličine, oblika, ili položaja nosa, ali takođe može rešiti i funkcionalne probleme, poput otežanog disanja.

 

OPERATIVNA PROCEDURA RINOPLASTIKE

Operacija nosa može biti otvorenog ili zatvorenog tipa i izvodi se pod opštom ili lokalnom anestezijom. Nakon operacije, sledi period oporavka koji uključuje otok i modrice, ali većina pacijenata se brzo oporavlja.

 

KOMPLIKACIJE I RIZICI

Iako su ozbiljne komplikacije retke, rinoplastika nosi određene rizike kao što su hematomi, infekcije ili reakcije na anesteziju. Pravilna nega i postoperativne smernice mogu pomoći u smanjenju ovih rizika.

 

EFEKTI RINOPLASTIKE

Prvi rezultati rinoplastike postaju vidljivi nakon nekoliko nedelja, dok su trajni rezultati često primetni već nakon nekoliko meseci. Rinoplastika može značajno poboljšati izgled lica i samopouzdanje pacijenta, pružajući dugoročne estetske i funkcionalne koristi

 

Operacija nosa – cena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd