Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija promena na vratu, ciste, limfni čvorovi

Operacija promena na vratu, ciste, limfni čvorovi

Operacija Promena na Vratu

Operacija promena na vratu

Operacija promena na vratu može da se uradi kod cisti ili promena na limfnim čvorovima.

Ciste na vratu mogu biti medijalne i lateralne ciste. Medijalne ciste su promene u srednjem delu vrata i nastaju pomeranjem tiroidne žlezde. Lateralne ciste su češće i nalaze se sa bočne strane vrata. Simptomi koji ukazuju na pojavu ciste su izbočenja na vratu koja su mekana i bezbolna, a ukoliko postoji infekcija može se javiti bol i otežano pomeranje vrata. Lečenje cisti je uvek hirurško pri čemu se cista odstranjuje u potpunosti.

Operacija limfnih čvorova najčešće se radi kod dijagnostike malignih promena pri čemu se radi biopsija ili kod odstranjivanja limfnih čvorova kada je reč o potvrdjenoj malignoj bolesti. Ukoliko su limfni čvorovi uklonjeni može doći do oticanja tog dela tela usled zadržavanja limfe, taj otok predstavlja limfedem i uglavnom ostaje doživotno.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Promene na vratu – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

msbeograd