Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija sinusa – FESS

Operacija sinusa – FESS

Operacija sinusa

Operacija sinusa

Operacija sinusa ili funkcionalna endoskopska hirurgija sinusa (FESS) je minimalno invazivna hirurgija za ozbiljna stanja sinusa. Zdravstveni radnici koriste nazalne endoskope – tanke cevi sa svetlima i sočivima – da olakšaju simptome sinusa bez reza u nosu ili oko njega. Studije pokazuju da između 80% i 90% ljudi koji su imali ovu operaciju smatraju da je rešila probleme sa sinusima.

Operacija sinusa se najčešća radi u slučaju oboljenja kao što su zapaljenja (akutna ili hronična), alergijske izmene sluznice, sinusna polipoza… Operacija se radi u opštoj anesteziji i tokom operacije se uklanjaju polipi,oboleli deo sluznice ili se ispravlja deformacija. Bolesti sinusa su glavni uzrok čestih glavobolja,oslabljenog čula mirisa i izmena glasa (kada osoba govori ‘kroz nos’). Upala sinusa takodje može dovesti do upale uha.

 

Oporavak nakon operacije

Kod ove operacije ne postoje rezovi na koži već se ona izvodi kroz obe nosne pregrade što znatno ubrzava oporavak. Pacijent će već sledećeg dana napustiti kliniku. FESS intervencija na sinusima ne ostavlja nikakve promene na licu u vidu otoka ili modrica. Pacijent se nakon nedelju dana vraća normalnim dnevnim aktivnostima.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija sinusa – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

msbeograd