Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija nosne pregrade – septoplastika

Operacija nosne pregrade – septoplastika

Devijacija Nosa

Devijacija nosa – operacija nosne pregrade

Devijacija nosne pregrade je zakrivljenje septuma koje može blokirati jednu stranu nosa što dalje uzrokuje otežano disanje, smanjeni protok vazduha, hrkanje… Ukoliko postoji devijacija pristupa se hirurškom lečenju. Ovom operacijom se kosti i hrskavice septuma ispravljaju i septum se premešta na sredinu nosa. Intervencija se radi u opštoj anesteziji a nakon intervencije se mogu postaviti ulošci u obe nozdrve koji će služiti za podupiranje septuma.

Da bi pregledao unutrašnjost vašeg nosa, lekar će koristiti jako svetlo, a ponekad i instrument dizajniran da vam otvori nozdrve. Ponekad će lekar proveriti dalje u vašem nosu pomoću duge cevi u obliku cevi sa jarkim svetlom na vrhu. Lekar takođe može da pogleda vaše nosno tkivo pre i posle nanošenja spreja za dekongestivu.

 

Oporavak nakon operacije

U zavisnosti od intervencije i rezultata u sledećih nekoliko nedelja nakon intervencije preporučljivo je podići glavu dok spavate, ne izduvavati nos,nositi odeću koja se ne prevlači preko glave izbegavati teške fizičke aktivnosti.

U nekim slučajevima, operacija za preoblikovanje nosa (rinoplastika) se izvodi istovremeno sa septoplastikom. Rinoplastika uključuje modifikaciju kosti i hrskavice nosa kako bi se promenio oblik ili veličina ili oboje.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Devijacija nosa – cena operacije nosne pregrade

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

msbeograd