Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Operacije ždrela

Operacije ždrela

Operacije Ždrela

Operacije ždrela

Operacije ždrela podrazumevaju hirurške intervencije na ždrelu od kojih je najčešća operacija krajnika.
Najčešće se izvodi u predskolskom uzrastu, izvodi se u opštoj anesteziji i zahteva specijalni režim ishrane u toku prve dve nedelje nakon operacija.

Operacija polipa na glasnim žicama
Ova operacija se zove laringomikroskopija i predstavlja uklanjanje polipa sa glasnih žica. Oporavak je brz a intervencija može da se uradi ambulantno pri čemu pacijent ne mora da prenoći u bolnici.

Operacija mekog nepca
Obično ukoliko pacijent hrče to može da upućuje na slabost mekog nepca i povećanje resice pri čemu će se uraditi uvulopalatoplastika. Resica se skraćuje i postiže se veća čvrstina nepca. Takodje se primenjuje kod sleep apneje.

 

Kada je potrebna operacija?

Laringoskopija je proces kojim se pregleda ždrelo. Upotrebom endoskopa na čijem vrhu se nalazi kamer i svetlo lekar pregleda ždrelo u slučajevima kada rendgen nije bio dovoljan za dijagnostiku. Najčešći simptomi koji ukazuju na oboljenje ždrela su: uporan kašalj, promuklost, otežano gutanje ili bol pri gutanju. U zavisnosti od rezultata lekar će preporučiti dalji tok lečenja.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija ždrela – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

 

msbeograd