Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 666

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Operacije ždrela

Operacije ždrela

Operacije ždrela

Operacija krajnika
Najčešće se izvodi u predskolskom uzrastu, izvodi se u opštoj anesteziji i zahteva specijalni režim ishrane u toku prve dve nedelje nakon operacija.

Operacija polipa na glasnim žicama
Ova operacija se zove laringomikroskopija i predstavlja uklanjanje polipa sa glasnih žica. Oporavak je brz a intervencija može da se uradi ambulantno pri čemu pacijent ne mora da prenoći u bolnici.

Operacija mekog nepca
Obično ukoliko pacijent hrče to može da upućuje na slabost mekog nepca i povećanje resice pri čemu će se uraditi uvulopalatoplastika. Resica se skraćuje i postiže se veća čvrstina nepca. Takodje se primenjuje kod sleep apneje.

 

Kada je potrebna operacija?

Laringoskopija je proces kojim se pregleda ždrelo. Upotrebom endoskopa na čijem vrhu se nalazi kamer i svetlo lekar pregleda ždrelo u slučajevima kada rendgen nije bio dovoljan za dijagnostiku. Najčešći simptomi koji ukazuju na oboljenje ždrela su: uporan kašalj, promuklost, otežano gutanje ili bol pri gutanju. U zavisnosti od rezultata lekar će preporučiti dalji tok lečenja.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija ždrela – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

 

msbeograd