Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Mikrohirurgija stopala

Mikrohirurgija stopala

Mikrohirurgija Stopala

Mikrohirurgija stopala

Mikrohirurgija je očigledno izuzetno koristan dodatak u rekonstrukciji stopala i skočnog zgloba. Zahteva pažljivo planiranje između mikrohirurga i vaskularnih, podijatrijskih i ortopedskih hirurga. U idealnom slučaju, svaki član tima bi trebalo da se posebno fokusira na spasavanje udova. Što je mikrohirurg iskusniji i što je planiranje bolje, veće su šanse za uspeh. Trenutne stope uspeha u velikim mikrohirurškim centrima premašuju 95% preživljavanja slobodnog režnja. Veština u odabiru odgovarajućeg poklopca i optimizaciji načina njegovog umetanja obezbeđuju optimalan estetski i funkcionalni rezultat dok minimiziraju potrebu za kasnijim revizijama. Dodavanje mikrohirurških slobodnih režnjeva u armamentarijum hirurga za spasavanje udova obezbeđuje mnogo veću stopu spasavanja udova koji su do sada predstavljali preveliki rekonstruktivni izazov i stoga su amputirani.

 

Mikrohirurgija stopala – kada se koristi?

Trenutni napori treba da budu usmereni ka spasavanju samo onih stopala koja će biti funkcionalna, dok se u drugim slučajevima izbegava operacija spasavanja udova. Mikrohirurško spašavanje ne bi trebalo preduzimati samo zato što je tehnički izvodljivo. Pacijentu koji je podvrgnut 10 do 15 procedura u intervalu od 2 do 3 godine i koji ima održiv, ali minimalno funkcionalan ekstremitet, nije pružena pomoć. Čovek, dakle, mora biti siguran da se funkcionalno spasavanje može izvršiti u okviru definisanog broja operacija u datom vremenu. Ako ne, treba ozbiljno razmotriti amputaciju ispod kolena.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Mikrohirurgija stopala – cene

Pogledajte naš CENOVNIK

Naši lekari specijalisti

Dr Branko Krajnović

Specijalista spinalne i ortopedske hirurgije

Dr Branko Krajinovic

Dr Milan Mirković

Specijalista spinalne i ortopedske hirurgije

Dr Milan Mirkovic spinalni hirurg

Prof Dr Čedomir Vučetić

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Prof. dr Cedomir Vucetic Ortoped MSB privatne klinike

Dr Boris Gluščević

Specijalista ortopedije sa traumatologijom

Dr Boris Gluščević Ortoped

Dr Danilo Jeremić

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Dr Danilo Jeremic Hirurg ortoped bolnice MSB

msbeograd