Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Mikrohirurgija šake

Mikrohirurgija šake

Mikrohirurgija Šake

Mikrohirurgija šake

Mikrohirurgija šake predstavlja jako komplikovane intervencije zato što se ruka smatra jednom od najsloženijih struktura u ljudskom telu zbog svoje složene anatomije. Vaše ruke su složen sistem različitih kostiju, zglobova, ligamenata, tetiva, mišića, nerava i krvnih sudova. Bez zdravog funkcionisanja ruke nismo u mogućnosti da obavljamo aktivnosti svakodnevnog života. Ruka je deo tela koji je veoma podložan povredama ili bolestima.

 

Mikrohirurgija šake – preduslovi za operaciju

Neki od ovih uslova uključuju:

Traumatske povrede: One mogu uključivati prelome, povrede tetiva, amputaciju prstiju ili razderotine sa oštećenjem nerva ili krvnih sudova.
Urođeni deformiteti: Ovi deformiteti su prisutni pri rođenju i mogu uključivati sindrom kongenitalne konstrikcije, prekomerni rast prstiju, podrast prstiju, dupliranje prstiju i neuspeh dela šake da se odvoji (sindaktilija) i nerazvijene prste ili palčeve.
Deformiteti povezani sa artritisom: U teškim slučajevima osteoartritisa i reumatoidnog artritisa, zglobovi i prsti imaju deformisan izgled.
Povrede prekomerne upotrebe: To uključuje sindrom karpalnog tunela, prst na okidaču i DeKuervain-ov sinovitis.
Infekcije: Infekcije ruku se obično primećuju kod ljudi sa dijabetesom jer imaju lošu cirkulaciju krvi u ekstremitetima.

 

Tehnike

Zamršena anatomija šake zahteva veoma delikatnu operaciju, često sa mikroskopskim tehnikama. Mikroskopska hirurgija šake je operacija koja se izvodi na sitnim strukturama kao što su nervi i krvni sudovi u šakama i prstima sa specijalno dizajniranim instrumentima pod mikroskopom. Tokom operacije, oštećena mesta se popravljaju i preoblikuju.

Mikroskopska hirurgija šake se takođe koristi za ponovno pričvršćivanje odsečenih prstiju ili šake. Štaviše, za rekonstrukciju zahvaćenih struktura često se koriste klapni i transplantati kostiju, kože, mišića ili drugog tkiva od zdravog donora ili sopstvenog tela pacijenta. Ako je potrebno, mali krvni sudovi se takođe popravljaju korišćenjem malih igala sa veoma finim šavovima. Mikroskopska hirurgija poboljšava estetski izgled šake i takođe može vratiti funkcionalnost šake. U nekim slučajevima može biti potrebna rehabilitaciona terapija.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Mikrohirurgija šake – cene

Pogledajte naš CENOVNIK

Naši lekari specijalisti

Dr Branko Krajnović

Specijalista spinalne i ortopedske hirurgije

Dr Branko Krajinovic

Dr Milan Mirković

Specijalista spinalne i ortopedske hirurgije

Dr Milan Mirkovic spinalni hirurg

Prof Dr Čedomir Vučetić

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Prof. dr Cedomir Vucetic Ortoped MSB privatne klinike

Dr Boris Gluščević

Specijalista ortopedije sa traumatologijom

Dr Boris Gluščević Ortoped

Dr Danilo Jeremić

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Dr Danilo Jeremic Hirurg ortoped bolnice MSB

msbeograd