Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Popunjavanje koštanih defekata

Popunjavanje koštanih defekata

Nadogradnja Kosti Vilice

Nadogradnja kosti vilice

Nadogradnja kosti vilice predstavlja metodu koju koristimo zbog nedostatka vilične kosti koja je potrebna za ugradnju implanata. Defekti vilične kosti mogu da nastanu kao posledica upale oko korena zuba ili traume u toku vadjenja zuba. Ovaj defekat ćemo popuniti koštanim autotransplantom (kost pacijenta) ili zamenom prirodne kosti (veštačka kost).
Ovim postupkom se povećava količina kosti u vilici gde je potrebna dodatna podrška. Kada govorimo o rezultatima ili potencijalnim rizicima najidealnije je koristiti autotransplant zato što će ga tkivo najbolje prihvatiti čime smanjujemo rizik od odbacivanja.

 

Postupak nadogradnje kosti vilice

Ova intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji. Neophodno tkivo hirurg će uzeti sa ugla donje vilice ili brade. Kost se ugrađuje na predodređeno mesto i onda se radi fiksacija. Fiksacija se može uraditi šrafovima ili titanijumskom mrežicom. Ukoliko je nedostatak kosti mali ugradnja implanta se može izvršiti istovremeno.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Nadogradnja kosti vilice – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd