Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Proteze totalne i parcijalne

Proteze totalne i parcijalne

Proteze Za Zube

Proteze za zube

Proteze za zube ili mobilne zubne nadoknade se mogu uklanjati iz usta što nije slučaj sa implantima. Takođe su daleko povoljnije od njih. Razlikujemo dve vrste proteza: parcijalne i totalne.

 

Parcijalne proteze

Parcijalne proteze se izrađuju kod pacijenata koji imaju određeni broj zuba za koje će se proteza vezati. Postoje skeletirane parcijalne proteze i akrilatne parcijalne proteze. Skeletirane proteze su bolje rešenje jer su veće izdržljivosti i deo proteze koji se oslanja na nepce je znatno manji. Ona se pričvršćije za prirodne zube i tako daje bolju stabilnost u usnoj duplji.

 

Totalne proteze

Totalne proteze se izrađuju kada pacijent nema očuvanih zuba i one često nisu trajno rešenje jer se anatomija sa godinama menja. Totalne proteze se postavljaju preko desni i estetski izgledaju totalno prirodno ali su najmanje komforne za pacijenta zato što može doći do pomeranja.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Proteze za zube – cena

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd