Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Totalne i parcijalne zubne proteze

Totalne i parcijalne zubne proteze

Proteze Za Zube

Proteze za zube su medicinska pomagala koja igraju ključnu ulogu u obnavljanju oralnog zdravlja i poboljšanju kvaliteta života pacijenata koji su izgubili jedan ili više zuba. Dve često korišćene vrste proteza su totalne i parcijalne proteze. Ovaj članak će vam pomoći da bolje razumete ove dve vrste proteza, njihove namene i razlike.

Totalne proteze za zube 

Totalne zubne proteze, takođe poznate kao potpune proteze, koriste se kada pacijent izgubi sve zube u jednoj ili obe vilice. Ove proteze se izrađuju od akrilnih materijala i prilagođavaju se individualno kako bi se savršeno uklopile u pacijentovu usnu šupljinu. Totalne proteze su dizajnirane da pruže estetski prihvatljiv osmeh i omoguće pacijentima normalno žvakanje i govor.

Prednosti totalnih proteza uključuju pristupačnost i relativno brzu izradu. Međutim, pacijenti se mogu suočiti s određenim izazovima kao što su privikavanje na nošenje proteza i potreba za redovnim prilagodbama kako bi se održala njihova udobnost i funkcionalnost.

Parcijalne proteze za zube 

Parcijalne proteze se koriste kada pacijent izgubi samo nekoliko zuba u vilici. Ove proteze se često sastoje od metalnog okvira koji se prilagođava preostalim zubima i akrilnih zuba koji nadoknađuju izgubljene zube. Parcijalne proteze služe ne samo da popune praznine između preostalih zuba, već i da spreče pomeranje preostalih zuba, poboljšaju funkcionalnost i estetiku osmeha.

Parcijalne proteze nude prednosti u smislu očuvanja preostalih zuba i sprečavanja problema sa zagrižajem i govorom. Pacijenti takođe često smatraju da su parcijalne proteze udobnije i lakše za prilagoditi nego totalne proteze.

U zaključku, totalne i parcijalne proteze igraju ključnu ulogu u obnavljanju oralnog zdravlja i vraćanju osmeha pacijentima koji su izgubili zube. Izbor između ovih dveju vrsta proteza zavisi od broja izgubljenih zuba i individualnih potreba pacijenta. Važno je da se konsultujete sa stomatologom ili protetičarem kako biste odabrali pravu opciju za vas i započeli put ka zdravijem i lepšem osmehu.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Proteze za zube – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd