Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Rendgen grudnog koša

Rendgen grudnog koša

Rendgen Grudnog Koša

Rendgen grudnog koša

Rendgen grudnog koša nam daje sliku organa koji se u njemu nalaze – srca, pluća, krvnih sudova i  limfnih čvorova. Takođe na ovom snimku vidimo i rebra, ključne kosti, grudnu kost i grudni deo kičme. Najčešće se radi kod procene sledećih stanja:

  • Infektivne bolesti pluća
  • Uporan bronhitis
  • Apcesi i zapaljenja
  • Autoimune bolesti pluća

Šta je rendgen?

Rendgenom se najčešće ispituje koštano-zglobni sistem kod povreda kostiju, iščašenja ili deformiteta zgloba. Ovo je bezbolna dijagnostička metoda koja pomoću X-zraka daje sliku unutrašnjih organa.
Pregled počinje tako što pacijent prvo skine odeću i sve metalne predmete sa sebe, zatim tehničar postavi pacijenta ispred ploče na kojoj je film za radiografiju. Dok traje snimsnje pacijent će trebati da miruje a možda i da zadrži dah ukoliko mu tehničar da takve instrukcije.

CT skener je napredni rendgenski aparat koji je precizniji a razlika izmedju rendgena i CT skenera je u tome što CT formira 3D slike u odnosu na rendgen koji daje 2 D slike.

Rizici snimanja rendgenom

Prilikom svakog snimanja pacijent je izložen minimalnim dozama zračenja. Trenutno štetno dejstvo ne postoji ali je utvrdjeno da češća izloženost može dovesti do malignih oboljenja u budućnosti. S tim u vezi na rendgenska snimanja je preporučljivo ići samo ukoliko je to neophodno.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Rendgen grudnog koša – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd