Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Lifting lica

Lifting lica

Lifting Lica

Face lifting

Face lifting ili podmlađivanje lica je hirurška procedura koja poboljšava vidljive znake starenja na licu i vratu kao što su:

 • Opuštenost kože lica i vrata što prouzrokuje gubitak svežine i mladosti
 • Produbljivanje nazolabijalne brazde, bore na čelu, bora oko očiju
 • Gubitak masnoga tkiva i promene kontura
 • Nakupljanje i stvaranje depoa masnoga tkiva na vratu
 • Opuštenost kože i mišića u predelu vilice – Jowls
 • Gubitak kontura linije vilice – Jowls lines
 • Opuštenost kože i mišića vrata u obliku dve ili jedne trake (turkey neck)

Fejslifting spada u domen estetske hirurgije i podrazumeva podizanje, odnosno zatezanje kože lica i vrata do željene čvrstine i forme.Na ovom podatku su zasnovane mnoge hirurške tehnike koje su bile zasnovane samo na podizanju lica suprotno od sila gravitacije, a iz toga je proizišao i sam naziv “Face lifting” što znači lifting (podizanje) lica odnosno podmlađivanje lica.

 

Pristup i metoda face liftinga koju radi PROF. DR MILAN JOVANOVIĆ

Prof. dr Milan Jovanović je doktorirao na starenju i podmlađivanju lica i vrata a u svom doktoratu je dokazao da starenje nije univerzalno tj. da postoje različiti tipovi starenja lica i vrata za koje postoji genska predispozicija a na koje utiču različiti spoljni faktori.

Tehniku koju koristi Prof. dr Milan Jovanović prilikom podmlađivanja, zasniva se na zatezanje mišića lica i vrata u više slojeva i u više smerova koristeći tehniku augmentacije (volumetrijsko podmlađivanje) i suspenziju dubljih slojeva lica i vrata za svakog pacijenta posebno i individualno, u odnosu na tip starenje koji pacijent ima, a nakon njegove dobre preoperativne analize, čime dobija vrhunske rezultate, mladalačku punoću i prirodan izgled pacijenata.

Prof. dr Milan Jovanović je jako poznat i ekspert je u izvođenju ove operacije.Prirodan proces starenja započinje prvo u predelu očnih kapaka i obrva pa se polako šire ka celom licu i vratu. Ove promene povezana su sa uticajem unutrašnjih genetskih faktora kao i sa kumulativnim faktorima spoljne sredine.

Liftingom lica se mogu ponovo uspostaviti prijatne mladalačke konture na licu i vratu, a koje pacijentu mogu pomoći da izgleda i da se oseća mlađim mnogo više nego što ima godina, čime se pacijentu vraća svežina, samopouzdanje i lično zadovoljstvo.

Mesta na kojima se radi face lifting

Face lifting se radi na onim mestima gde se pojavljuju znaci starenja. Znaci starenja na licu su:

 1. u čeonom predelu – paralelne bore;
 2. u predelu između obrva tzv. lavlje bore – dve vertikalne i jedna horizontalna bora u predelu korena nosa;
 3. obrazni predeo sa nosnim borama i udubljenjima, očnim borama i udubljenjima, predobraznim borama i udubljenjima, mlitavošću kože sa ptozom bočnih strana lica tzv. obešeni obrazi;
 4. u predelu usta – nazolabijalne brazde i male vertikalne bore;
 5. predeo oko brade – opuštenost brade i kože donje vilice sa produžetkom bora usana i nosa;
 6. vratni predeo sa transverzalnim borama i opuštenošću mišića platizme u obliku traka, kao i pojave podbradka tzv. ćureći vrat itd.

Liftingom lica uz kombinaciju drugih pomoćnih procedura (korekcijom kapakamikrodermoabrazijom, lipofilingom ili liposukcijom) se mogu rešiti svi ovi problemi starenja lica.

 

Vrste face liftinga

U zavisnosti od želje i potrebe pacijenta face lifting može biti celokupan ili parcijalan-delimičan face lifting

U parcijalne face liftinge spadaju:

 • čeoni,
 • slepoočni,
 • srednji deo lica i
 • vrat.

PARCIJALNI (MINI) FACE LIFTINZI

ČEONI FACE LIFTING (brow lift)

Kod osoba koje imaju opušteno čelo i obrve najčešće se radi brow lift. To podrazumeva zatezanje čeonog dela lica i podizanje obrva.Kod ove vrste liftinga je potrebno dobro uraditi pregled i porazgovarati sa pacijentom jer mnoge osobe nemaju indikaciju za ovom vrstom liftinga.

SLEPOOČNI FACE LIFTING (temporal brow lift)

Često se kombinuje sa korekcijom donjih ili gornjih kapaka a podrazumeva zatezanje predela oko očiju

SREDNJI FACE LIFTING (midface lift)

Najčešći je kod mladjih osoba koje imaju karakteristična udubljenja srednjeg dela lica. Vrlo često će se kombinovati sa transplantacijom masnog tkiva ili filerima

FACE LIFTING VRATA

Ova vrsta liftinga podrazumeva parcijalno zatezanje mišića (platizme) vrata, ali se vrlo retko radi odvojeno. Ukoliko se radi parcijalno najčešće se radi kod mlađih osoba kod kojih je došlo do gubitka težine.

Inače ova vrsta face liftinga se radi u sklopu kompletnog (full) face liftinga i podrazumeva zatezanje mišića platizme sa prednje strane (srednja platismoplastika) ili bočne strane (lateralna platismoplastika) u zavisnosti od indikacija koje pacijent ima.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Face lifting – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd